Állatbemutató nyílik Keszthely határában

2012. május 17. (csütörtök)

Állatbemutatót épített a Bakonyerdő Zrt. Gyenesdiás és Keszthely határában, amely az elkerülő út mellett május 26-tól nyitja meg kapuit – közölte a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-érdeklődésére csütörtökön.

A háromhektáros területen április végén kezdődtek a munkálatok, az érdeklődők őshonos vadfajokkal, magyar kutyafajtákkal és háziállatokkal találkozhatnak majd az állatbemutatóban – mondta Farkas Judit, hozzátéve, hogy a park június elsejéig ingyenesen látogatható. A két település határában több karámot építettek, a háziállatok közül szarvasmarha, sertés, ló, kecske és juhfajtákat, tyúkféléket és víziszárnyasokat költöztetnek oda. Az őshonos vadfajok közül gímszarvas, őz, dámvad, vaddisznó, fácán, és fogoly lesz látható az állami erdőgazdaság által épített területen, amelyet Festetics Imréről neveznek el.

Nagy gondot fordítottak arra, hogy a fajtánként elkülönített állatoknak megfelelő életteret biztosítsanak a természetes, erdős környezetben – fűzte hozzá. Közlése szerint a beruházás több mint ötvenmillió forintba került.

(forrás: MTI)