Állati Mikulás

2022. december 7. (szerda)
KesztHelyi identitás

Megérkezett a Mikulás a Festetics Imre Élményközpontba. A nagyszakállú nem jött üres kézzel, és nem csak a gyerekeknek, hanem az állatpark lakóinak is hozott ajándékot. A programra több család is érkezett, a gyerekek örömmel fogadták a Télapót, és az állatok etetésében is szívesen részt vettek.

Lelkesen fogadták a gyerekek a Mikulást a Természet Háza előtt. Kicsik és nagyok is kíváncsian figyelték, hogy mit rejt a nagyszakállú zsákja. A Télapó azonban ezúttal nem adta ingyen az ajándékot, a gyerekeknek kvízkérdésekre kellett felelniük. A téma természetesen az állatok és az élményközpont kiállítása körül forgott.

„Nagyon ügyesek. A gyerekek mindig ügyesek. Mindig szeretnek azért idejönni énhozzám is. Igaz, hogy van, aki egy kicsit bátortalanabb, kis szülői segítséggel azért nagyon ügyesen válaszoltak ők is.” – mondta a Mikulás.

Az ajándékosztás után az állatparkba indult a Mikulás. Mivel havat nem hozott, így szán helyett lovaskocsin érkezett. A kocsira a gyerekek is felülhettek. Az élményközpont munkatársai kukoricával és almával készültek a programra. A birkák nagy örömmel ropogtatták a csemegét, és a gyerekek is nagyon élvezték az etetést.

„Amikor jöttünk, akkor láttam azokat, amin most voltam. Etettem a szarvast kétszer is.” – emelte ki egy látogató, Bakos Boglárka.

A vaddisznókat almával etették a gyerekek. Az állatok nagyon várták már az ínycsiklandó csemegéket. A legnagyobb sikert a szarvasok aratták, akik az almát és a kukoricát is szívesen fogadták. Az állatpark programjai minden évszakban nagyon népszerűek.

„Volt egy másik aranyos programunk. November 7-én született egy kiscsacsi a parkunkban, aki azóta már a Szaffi nevet viseli. Tudjuk, hogy elég nagy probléma a szülőknek az, hogy hogyan mondjanak le a gyermekek a cumiról, ezért tettünk egy olyan felajánlást, hogy most elhozhatják Szaffinak a cumit, és helyette a Mikulástól szaloncukrot kaptak ajándékba.” – tájékoztatott Varga Péterné, a Festetics Imre Élményközpont ökoturisztikai vezetője.

A gyerekek és szüleik bejárhatták az egész állatparkot. A szarvasok etetése után a bivalyokhoz és a szamarakhoz vezetett az útjuk.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9850-allati-mikulas

Képek