Angliai kiránduláson az Életfa iskola tanulói

2011. július 17. (vasárnap)

Testvériskolai kapcsolat kiépítése céljából utazott egyhetes angliai látogatásra az Életfa Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola tizenegy diákja július elején.

A Crawley városában található Assisi St. Francis Catholic School diákjai és tanárai fogadták a keszthelyi vendégeket. Az Életfa iskola tanulói érdekes előadások keretében bemutatták hazánkat, Keszthelyt és saját iskolájukat a vendéglátóknak.

A Tóth Adél és Fodor Mária tanárnők által vezetett csoportot színes programokkal várták. A londoni városnézésből nem maradhatott ki a Kew Gardens botanikus kert, a Westminster apátság, a Natural History múzeum, a Buckhingham palota, vagy épp a London Eye, piknikeztek a fiatalok a Regent’s parkban és meglátogatták Madame Tussaud panoptikumát. Jártak ezen kívül Portsmouth-ban és Brighton-ban is.

A program nagyon jó nyelvtanulási lehetőség volt, különösen mivel a vendégdiákok befogadó családoknál laktak az egyhetes ott tartózkodás alatt. A sok élmény mellett barátságok is szövődtek, és kedves emlékekkel gazdagodtak a fiatalok.

A kirándulást Keszthely városa is támogatta anyagilag, az önkormányzat Turisztikai, Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága nemzetközi kapcsolatokat támogató pályázati keretéből.

Nézze meg galériánkat!

Kapcsolódó cikkek:
Felvidéki kiránduláson a Közgazdasági Szakközépiskola tanulói
Kárpátaljai tanulmányúton az Asbóth diákjai
Ehető kert
„…Keszthely lenne az univerzum legizgalmasabb városa!”
Diákok közösen a környezetvédelemért