Ásó, kapa, nagyharang

2019. február 12. (kedd)

A jegyesfotózástól a nászútig találhattak ötleteket, javaslatokat mindazok, aki ellátogattak szombaton a Balaton Színházba. A 11. Esküvő Kiállításon ruhaszalonok, dekoratőrök és fényképészek is bemutatkoztak, de a nagyteremben divatbemutatóval és előadásokkal is várták az érdeklődőket.
Az esküvői kellékek széles tárháza várta az érdeklődőket idén is a Balaton Színházban. A jegyespárok képet kaphattak a legújabb trendekről, de a klasszikus stílus kedvelői is számos ötletet találhattak maguknak. Nagy népszerűségnek örvendtek a jegygyűrűket bemutató standok, ahol javaslatokat is adtak a pároknak a választáshoz. A párok többsége akár egy évvel a nagy nap előtt elkezdik a szervezést.

„A mi esküvőnk jövő májusban lesz csak, úgyhogy igazából ismerősökkel jöttünk el itt találkozni, az Ipáékkal, akik zenélnek, és akkor már körülnéztünk. Jól állunk, már helyszínünk van, zenénk van, ceremóniamesterünk is van.” – mondta az egyik érdeklődő, Nagy Júlia.

Az esküvő kiállítást 11. alkalommal szervezték meg Keszthelyen. Ilyenkor a helyi és a környékbeli szolgáltatók is felvonulnak, hogy segítség az esküdni készülő párokat. Sokan megtalálták már mindazokat, akik szebbé teszik majd a nagy napot, de a kiállításon a szolgáltatások mellett számos jó ötlettel is gazdagodhattak.

„Nekünk nyáron lesz az esküvőnk, igazából az első napján a nyárnak, június elsején. Elsősorban, amiért idejöttünk, az ilyen dekorációs ötletek, illetve most már az ékszer, mert most már időben vagyunk abban, hogy a jegygyűrűnket is elkészíttessük, úgyhogy ezért vagyunk itt elsősorban.” – tette hozzá egy másik látogató, Györei Evelin.

Az esküvő egyik legfontosabb kelléke a profi fényképész. Belőlük sem volt hiány a kiállításon. Sokan még mindig a klasszikus képeket részesítik előnyben, de egyre többen választanak modernebb megoldásokat, emellett a drónfelvételek is nagyon népszerűek idén.

„Új nézőpontok, új stílusok alakultak ki, de ugyanúgy a hagyományos fotózás is megvan vagy ezek keverednek egymással. A technológiában is megjelentek a drónok, most már fentről is, madártávlatból is lehet filmezni, fotózni. Ezeket kombinálva egy egészen más, újszerű anyagot lehet létrehozni.” – tájékoztatott Füzesi Zoltán, fotográfus.

A nagyteremben az esküvői ruhakölteményeket csodálhatták meg az érdeklődők. A menyasszonyi ruhák mellett a vőlegényeknek szánt elegáns öltönyök is bemutatkoztak. Az esküvő fontos hozzávalója a dekoráció, ezekből sem volt hiány a kiállításon, az érdeklődők pedig a 2019-es trendekről is informálódhattak.

„Legjobban kedveltek a púderszínek idén is, tehát a rosegold, az arany, ezüst, a krémszínek különböző változatai, illetve idén a mályva, a korall, ami mint erős, teljesebb szín, nagyon kedvelt. Ezekhez nagyon jól passzolnak a fehér, illetve a különböző púderszínű virágok.” – emelte ki Kuruczné Szabó Erzsébet, dekoratőr.

A programot szervező Goldmark Károly Művelődési Központ évről évre igyekszik bővíteni a kiállítók számát, hogy a házasulandók minél szélesebb kínálattal találkozhassanak.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5744-aso-kapa-nagyharang?fbclid=IwAR3x6wziOOUbsbMhkdGlqF5oLc-tZXBSR5PL2wxdTZ9WdQ8f5q2vlohhhPA