Aszfaltot kapott a Zeppelin-téri parkoló is

2014. április 5. (szombat)

Keszthelyen nem lehet panasza az autósoknak a parkolóhelyekre. Frekventált helyeken, felújítva és – nem utolsó sorban – olcsón érhetők el a szolgáltatások. Legutóbb a Sörház és a Deák Ferenc utcák sarkán lévő parkolóhelyet újították fel, rögtön utána pedig a Zeppelin-téri következett.

Talán ez volt a város egyik legkátyúsabb parkolója. De már csak volt, ugyanis napokkal ezelőtt lezárták és ezt is felújítja a Városüzemeltető Nonprofit Kft.

Jantász Ferenc parkoló- és piacüzemeltetési részlegvezető a felújítás előnyeit sorolja: a Sörház utcai parkolóhoz hasonlóan ezt a területet is mart aszfalttal töltötték fel, a közlekedő részt pedig leaszfaltozták. A felújítás során a parkolóhelyek száma itt változatlan maradt. A területet a felújítás idejére teljesen lezárták. A pár napos lezárás talán nem okozott problémát az autósoknak annak ellenére, hogy a Zeppelin tér a sétálóutca megközelítése szempontjából a legideálisabb, valamint a könyvtárlátogatók szempontjából is a legkeresettebb.

A múlt héten újra birtokba vehették az autósok a Sörház utcai területet is. A felújítás során itt még több helyet tudtak kialakítani parkolás céljára, mindemellett ennek a parkolónak van az egyik legkedvezőbb díjszabása. Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: óránként mindössze száz forintért lehet magára hagyni az autót. Ez az a parkolóhely a városban, ami a legközelebb esik több olyan intézményhez, ahová ügyet intézni mennek az emberek. Ezen kívül kereskedelmi szempontból is frekventált helyen van.
Az Iskola utca és a Nádor utca közötti terület kedvező, első órában húsz forintos díjszabásáról a képviselő-testület határozott, főként az idegenforgalmi szempontokat is figyelembe véve. Az erről szóló új rendelet március elsején lépett életbe.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)