Átadták a Keszthelyi Kutyás Park és Piknik Kertet

2020. július 7. (kedd)

2020-ig a Balatonnál két helyen, Fonyódon és Balatonföldváron volt lehetőség házi kedvencüket fürdetni a tóban. A kutyás társadalom számára öröm, hogy ebben az évben már Keszthelyen is van, olyan fürdőhely ahol a kutyákkal együtt tölthetik el a szabadidőt. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert június eleje óta próbaüzemmel várta az érdeklődőket. Ünnepélyes átadására július 4-n került sor.

Sziládi-Kovács Tibor projektvezető a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert átadásán számolt be a fürdőhely ötletéről és kivitelezéséről. A Keszthelyi öbölben eddig nem volt lehetőség a kedvencekkel együtt strandolni. A kutyás fürdőhely kiépítésének gondolata két éve vetődött fel . Az ötletet a város vezetése is támogatta. A képviselőtestületi döntést követően kezdődött el a beruházás.

„2019 október végén vettük át a területet és 2020 májusában fejeződtek be a felújítási munkálatok. Körülbelül 15 millió forintot költöttünk a teljes felújításra, amibe beletartozik a kertnek a felújítása, a kerítés építése, az épület felújítása, a kutya játszótér építése, a partszakasz rendbetétele ill. a parkoló rész rendbetétele is és 2020.június 1-n tudtuk megnyitni a parkot”- adott tájékoztatást Sziládi-Kovács Tibor.

A megnyitón elhangzott, hogy a magyar lakosságból közel három millió ember tart kutyát, melyből a felmérések alapján 86% elvárja, hogy kedvencüket családtagként is elismerjék. Nagyon sokan a szabadidő eltöltését sem tervezik a kutyájuk nélkül. Az elmúlt évek tapasztalata igazolta, hogy olyan helyen nyaralnak a gazdák szívesen, ahol van kutyás fürdőhely is.

„Nálunk a Keszthelyi Tourinform Irodában a legkülönbözőbb kérdésekkel térnek be a látogatók. Meg van az a top 10 kérdés, amit a leggyakrabban feltesznek nekünk. Ebben a top 10 kérdésben benne volt az is, hogy hova tudok elmenni a kutyámmal fürdeni. És a korábbi években sajnos mindig azt kellett mondanunk a turisták számára, hogy Fonyódon van a legközelebbi kutyás fürdető hely. Ami egy városban, a város turizmusáért dolgozó számára nem a legszerencsésebb mondat, hogy el kell hagynod a várost, hogy az igényeid ki legyenek elégítve. Éppen ezért mi már a kezdetektől fogva támogattuk egy kutyás fürdő hely kialakítását a városban.”- mondta Kulics Gábor.

A város déli részén, a volt szabad strand területén kialakított fürdőhellyel Keszthely új turisztikai attrakcióval ,a kutyabarátok, kutya tulajdonosok minden igényét kielégítő szabadidős hellyel várja a vendégeket- mondta a város polgármestere,Nagy Bálint a megnyitón.

„Látjuk és tapasztaltuk az elmúlt években, akár a külföldi, nyugati tapasztalatok alapján,de akár már hazai turizmusban is,hogy egyre nagyobb az igény a minőségi kutyás strandok,kutyás fürdető helyek iránt. Én az elmúlt években-még alpolgármesterként- nagyon alaposan, részletesen utánajártam, beleástam magam ebbe a témába és láttuk azt, hogy mi kell ahhoz, hogy jól és sikeresen tudjon működni egy ilyen minőségi szolgáltatást nyújtó park. És a Kutyabarát.hu alapítóival-akik az ország egyik legnagyobb/ ha nm a legnagyobb – ilyen szervezete akik országosan is foglalkoznak ilyen parkok üzemeltetésével,kialakításával,véleményezésével,ővelük tudtunk úgy megállapodni, hogy egy minőségi szolgáltatást nyújtunk. Amit,hogy ha körülnézünk és összehasonlítjuk mondjuk azzal,ahogy néhány évvel ezelőtt hogy nézett ki ez a terület, azt gondolom, hogy mintegy minőségi szempontból is egy jelentős változáson ment át.”- mondta el Nagy Bálint.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően jól látható volt, hogy amint kinyíltak a kapuk,már a délelőtti órákban nagyon sokan érkeztek a kutyás strandra. Ki megpihent négylábú kedvencével a fák alatt,ki pedig egy nagy játékra hívta kutyusát. A legtöbb gazdi azonban a nagy melegben a vízbe engedte kutyusát amit nagyin élveztek az ebek.

„Kecskemétről érkeztünk,s az interneten láttuk, hogy kutyastrand van itt Keszthelyen,s nagyon megörültünk neki mert a Balatonnál nem volt eddig lehetőség – vagy legalábbis mi nem tudtunk róla- és eljöttünk és csodálatos ez a strand.”- mondta Erdélyi Melinda.

A keszthelyi kutyabarát park ingyenesen és nem csak a turisztikai szezonban látogatható. Egész évben élvezhetik a Balatont kutyatulajdonosok és kedvenceik.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7214-atadtak-a-keszthelyi-kutyas-park-es-piknik-kertet