Átadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát

2022. szeptember 24. (szombat)
KesztHelyi identitás

tadták a keszthelyi pumpapályát és szabadtéri kézilabdapályát. Mindkét létesítményt a KRESZ-parkban alakították ki. A városvezetés szándéka, hogy minél több közösségi teret, játszóteret újítson fel, vagy építsen. A Lovassy utcai sportközpontnál is további beruházásokat terveznek.

pumpapálya egy modern közösségi és játszótér. Kerékpárral, rollerrel, gördeszkával és görkorcsolyával is használható. Pumpáló mozdulatokkal, tekerés nélkül lehet rajta haladni.

„Szerintem azért klassz, mert a szabad levegőn vagyunk és lehet rajta sportolni” – nyilatkozta Darabos Darinka Szonja.

A pumpapályára az Országos Bringapark Program pályázatán nyert 16,6 millió forintot a város, amit ugyanennyi önerővel kellett kiegészíteni. Az építmény teljes területe 770 négyzetméter, melyből az aszfaltozott nyomvonal 345 négyzetméter. Valamennyi korosztálynak, hobbi- és szabadidős sportolóknak is ideális az ilyen létesítmény.

Nagy Bálint államtitkár: „Bízom benne, hogy ez a mostani fejlesztés is egy szimbóluma lesz majd a jövőbeni fejlesztéseknek, hiszen ahogy látjuk a KRESZ parkban még van bőven fejlesztési lehetőség, amit olyan téren meg kell majd a jövőben valósítani, hogy az valóban a további bővítésekkel, fejlesztésekkel a keszthelyi és a Keszthelyre érkező családokat és gyerekeket tudja majd szolgálni.”

A pumpapálya szomszédságában épült szabadtéri kézilabdapálya. A régi, elavult aszfaltos pálya helyén műanyag borítású, palánkkal körbevett küzdőteret alakítottak ki.

Tóth Bence: „Nagyon szeretek kézizni és örülök, hogy van ez a pálya, mert még edzésen kívül is tudom magamat fejleszteni és jobb lenni, sokkal.”

A pályaépítés teljes költségét a Magyar Kézilabda Szövetség állta. Közvetlen állami támogatásnak köszönhető az infrastruktúrafejlesztés. Az önkormányzatnak csak a fenntartást kell biztosítania. A térség aktív kézilabdasportját is támogatja ez a beruházás.

Szloboda Judit, a Magyar Kézilabda Szövetség Zala megyei elnöke: „Bízom abban, hogy még több ilyen létesítmény kerülhet majd megépítésre, akár az Egry iskolában. Ott nagyon büszke vagyok arra, hogy ilyen komoly szakmai munka folyik kézilabda terén.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya kapcsolódik a Balaton-part átgondolt, de mértékadó fejlesztéséhez. A városvezetés már korábban elhatározta azt is, hogy megújítja a közösségi tereket, játszótereket és sportlétesítményeket.

Manninger Jenő polgármester: „Folytatjuk ezt a programot. Vannak még a városban olyan területek, ahol szintén érdemes még sportpályát fejleszteni és a következő időszakban itt a környéknek a felújításával foglalkozni fogunk. Ezt kifejezetten ilyen aktív sport alközpontként szeretnénk a városnak ezt a részét is kezelni a jövőben. Természetesen úgy, elsődlegesen az iskolák sportpálya-használatához járul hozzá.”

A pumpapálya és a kézilabdapálya is nyitott. Sportegyesületek és közösségek is szabadon használhatják a létesítményeket.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9601-atadtak-a-keszthelyi-pumpapalyat-es-szabadteri-kezilabdapalyat