Átadták a megújult Tourinform irodát Keszthelyen

2020. június 12. (péntek)

Szerda délelőtt adták át a megújult Tourinform irodát Keszthelyen. A helyi intézmény az ország azon létesítményei közé tartozik, amit idén újítanak fel a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával. Az átadón elhangzott, Keszthely fontos desztináció Magyarországon, kiemelt jelentősége van a térségnek, ezért is esett elsők között erre a választás, hogy felújítsák.

21. századi hangulatú lett a Tourinform iroda Keszthelyen. Megújult a belső tér, új színek dominálnak, valamint most már a új logóval látták el a helyiséget. Az 1993-ban alapított intézmény az ország harmadik turisztikai irodája volt, jelenleg a közé az 5 iroda közé tartozik, amit idén újítanak fel a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával.

A megújult irodát szerdán délelőtt adták át. Az ünnepségen Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese elmondta, 21 millió forinttal tudták támogatni a belsőépítészeti munkát. Hozzátette, a digitális világ nem tudja pótolni a személyes kontaktust, a tapasztalatok szerint ugyanis a turisták nagy része biztosabbnak ítéli meg azokat az információkat, amiket személyesen kaphat.

„A Tourinform irodák szerepe óriási átalakuláson ment át az elmúlt néhány évben és ma már nem csak a vendégeknek segítenek. Tehát nem csak a végfelhasználóknak a fogyasztóknak adnak segítséget, hanem a helyben működő szolgáltatóknak is, ezért lehet azt mondani, hogy a szolgáltatók felé egy tanácsadó, segítő funkciójuk is keletkezett. Így a magánszálláshelyek és az attrakciók számára információadással segíthetnek.”

Az előzetes információk szerint a főszezonra Keszthelyre 1500 foglalás érkezett már. Könnyid László szerint ez a szám a helyi szálláshely kapacitás szempontjából jónak mondható. A foglalásokat eddig a belföldi turisták igényelték. A határok megnyitásával azonban bíznak abban, hogy a külföldi vendégek ezt a számot tovább tudják növelni. Tar László irodavezető szerint a szezonra pozitívan kell készülni.

„Valószínű, hogy a július-augusztus-szeptemberi mutatók azok minden bizonnyal jobbak lesznek, mint a tavalyiak. Nagy probléma az, hogy Keszthelyen sajnos ugye a szálláskapacitás jelen pillanatban a felújítási munkák miatt lényegesen alacsonyabb a kívánt mértéknél, így igazából nagy csodára nem számíthatunk, de az biztos, hogy Keszthelyen a szállások nagy része az 100%-os kapacitással fog működni az elkövetkezendő két hónapban.” – mondta el a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda ügyvezetője.

Keszthely és környéke fontos desztináció Magyarországon a felmérések szerint. Több fejlesztés is megvalósul a következő időszakban, amik azt a célt szolgálják, hogy még vonzóbb legyen a turisták számára a település.

„Keszthely szempontjából a Festetics-örökség is egy turisztikailag is egy kiemelt és talán mondhatom, hogy egyik elsőszámú projektünk. E tekintetében a Festetics-kastély és a Festetics-örökségen belül elindult, illetve folyamatban lévő fejlesztések ezek kiemelten fontosak Keszthely és a térség számára. E mellett, amit kiemelnék még, ugye a Balaton-partunk, hiszen a Balaton-partunknál ott tervezési szinten, akár a szállodafejlesztések, szállodaépítésekkel kapcsoltban, sétányfejlesztésekkel és Balaton-parti attrakciófejlesztésekkel, megvalósításokkal kapcsolatban folynak az előkészítő munkálatok.” – ismertette Nagy Bálint polgármester.

A megújult Tourinform iroda már nyitva van és várják az érdeklődőket.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7152-atadtak-a-megujult-tourinform-irodat-keszthelyen