Attrakció és programok ünnepvárás idején

2021. november 30. (kedd)

200 négyzetméteres műjégpályával, népi játékokkal és karácsonyi vásárral várják a lakosságot és az ide érkező vendégeket Keszthelyen. A tavalyi évvel ellentétben a programok sem maradnak el az adventi hétvégéken. Az első vasárnapon megtelt a Fő tér, a gyertyagyújtást követően is sokan forralt boroztak a kitelepülőknél.

Már kora délután érkeztek családok a Fő téren kialakított műjégpályára, ami az adventi időszak egyik attrakciója Keszthelyen. Bár gyermekek részére készült az ingyenesen használható pálya, akadt olyan szülő, aki együtt csúszkált kislányával. Honthegyi Flóra is élvezte az újdonságot. „Anyával jöttem ide és korizni próbálok.”- mondta a kislány.

A legtöbb gyermek bizonytalan volt a jégen. A kilenc éves Natália is tanulni ment a pályára.

„Nekem azért tetszik, hogy itt van, hogy megtanulhassak korizni és hogy jobban tudjak. Meg csak kiszeretném próbálni, hogy ez milyen élmény lenne. Hogy jó-e vagy nem. Szerintem nagyon jó.” -mondta el Szőke Natália.

Sokan korcsolya nélkül érkeztek. A kölcsönzőből ingyen szerezhették be a korcsolyát. A szülők is örültek az új szabadidős lehetőségnek.”Mi nagyon jónak tartjuk az ötletet Főleg, hogy itt a Fő tér közelében lakunk és könnyen idejövünk gyalog is. Kisfiam nagyon szeret korcsolyázni és tavaly nem sikerült. Idén nagyon várta, hogy jöhessen, úgyhogy rögtön el is jöttünk az első adandó alkalommal.”- nyilatkozott Pémer Edina.

A karácsonyi hangulatot fokozta a Fő téren a gyermekzsivaj. A sok-sok játék vonzotta őket. Volt aki testvérével, volt aki apukájával játszott az érdekes, ügyességet igénylő fajátékokkal. Alíz a náluk vendégeskedő kisfiúval játszott. El is mondta mi volt számára nehéz a játékban. „Az,hogy mindig ellenkező irányba fordítottuk a labdának a karját. És nem akart belemenni a labda.”- mondta Báyer Alíz.

Sokan nézték meg a 2020-ban megújított városi betlehemet is, ami új bibliai állatszobrokkal bővült.

„Csodálatos. Kaposvárról jöttünk és minden évben el szoktunk jönni, ez egy nagy-nagy vágyunk és ezt a pillanatot várjuk, hogy itt Keszthelyen megnézhessük ezt a csodát.”- mondta el Nagyné Meiszterics Vanda.

Advent első vasárnapján a Fő téren felállított színpadon foglalkozások, koncertek várták az érdeklődőket. A vásárban is mindent megtaláltak az emberek, gyümölcsöt, karácsonyi díszeket, gyertyákat, a borházaknál forralt bort. Németh Éva is megosztotta gondolatait.”Nagyon jó a hangulat, Klágenfurtból érkeztünk és nagyon örülünk, hogy itt lehetünk.”

Az adventi forgatagban kicsik, nagyok egyaránt örömmel mondták el véleményüket. Egy Koroncóról érkezett kisfiú is bátran nyilatkozott. Hegedüs Oszkár elmondta, hogy nagyon várja a karácsonyt. Egy hotelből éerkezett Keszthelyre. Számára meglepetés lesz az ajándék is, nem írt a Jézuskának levelet.

Élvezték az emberek az ünnepi díszbe öltözött város hangulatát. 5910 méter égősort, 60 darab világító motívumot és kandelábert helyeztek ki, melyek fénye az első gyertya fellobbanásával egy időben gyúlt fel. A várakozással teli időszakban, az adventi hétvégéken számos szabadtéri program várja a családokat.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/8639-attrakcio-es-programok-unnepvaras-idejen