Autóklub: köszönet a rendőröknek!

2024. január 3. (szerda)

Keszthelyi rendőrök kapták a Magyar Autóklub ajándékát. Az autós civilszervezet az év utolsó napján köszöntött két helyi járőrt. Mindkét szervezet azért dolgozik, hogy kevesebb legyen a közlekedési baleset. Ennek érdekében közös akciókat szerveznek.

Csökkenjen a halálos baleset száma – ez a célkitűzése a rendőrségnek és az autóklubnak is. A két szervezet évek óta folytat közös munkát a közlekedésbiztonság érdekében. Több mint két évtizede minden vármegyében megajándékoznak egy járőrpárt az év végén. Ezzel ismerik el a rendőrök közeledésbiztonság javítása érdekében végzett munkáját. Dongó Norbert és Horváth Tamás keszthelyi főtörzsőrmesterek vehették át a tárgyjutalmat.

„Jómagam és a közterületen szolgálatot teljesítő kollégáim nevében nagyon szépen köszönjük ezt a csomagot. Még el szeretném mondani azt, hogy nemcsak én, hanem a többi közterületen szolgálatot teljesítő kollegám is nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a balesetek száma csökkenjen és a halálos balesetek száma is csökkenjen itt a területünkön” – nyilatkozta Dongó Norbert, aki a Keszthelyi Rendőrkapitányság baleset-megelőzési előadója.

A keszthelyi és zalai rendőrök rendszeresen szerveznek önálló és közös közlekedésbiztonsági akciókat a Magyar Autóklubbal. A kerékpárosoknak láthatósági eszközöket osztanak, az autósoknak pedig átvizsgálják ilyenkor a járműveiket. Az egyik ilyen esemény a Light Friday. Ahogy országosan, úgy Győr-Moson, Vas és Zala vármegyékben is kedvezően alakultak az év végi baleseti statisztika. Erről számolt be Kiss Ambrus, a Magyar Autóklub Nyugat-dunántúli Regionális Szervezetének elnöke.

„Az éves átlag az öt halálos baleset havonta. Októberben hét volt, novemberben négy, pedig hát november az nem kedvezőbb hónap az időjárást tekintve, mint október. Ebben természetesen benn volt a rendőrség munkája is, szeretném hinni, hogy az autóklub munkája is, ugyanakkor nyilván a szerencse is hozzájárult ehhez. Reméljük azt, hogy ez tendenciaváltás lesz a közlekedők magatartásában is.” 

A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági akciói elsősorban azokon a településeken vannak, ahol állomása van a szervezetnek. Keszthelyen nincs vizsgaállomásuk, a szolgáltatásokat a zalaegerszegi segélyszolgálat végzi. A regionális vezetés célja, hogy itt is legyen közlekedésbiztonsági nap.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

Képek