Az édesapákért szólt a fohász

2019. augusztus 27. (kedd)

Mintegy 25 fő csatlakozott a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom felhívásához, az idei Mária-út keszthelyi helyszínéhez.
Az élő rózsafüzér zarándoklatot 2007-ben kezdeményezték, melynek célja az volt, hogy megismertessék Közép-Európa vallási és kulturális értékeit. A keszthelyi hívek is csatlakoznak ehhez minden évben, mely során a vonyarcvashegyi Szent Mihály kápolnához gyalogolnak el. Az út során együtt énekelnek és imádkoznak. A fohászok ebben az évben az édesapákért szóltak.

„Azt gondolom, korunkban nagyon fontos az apák szerepét, jelentőségét, személyét kihangsúlyozni a családba. Ott, amikor ők háttérbe szorulnak, valóban munkát végeznek és az apaság, mint követendő jó példa, modell a következő generációk számára eléggé nincs hangsúlyozva, nincs jele, nincs sok irodalma, s talán pontosan ezért választotta a Mária-út az idei évben ezt az imaszándékot, hogy értük, az édesapákért imádkozzunk.” – mondta el Tál Zoltán plébános.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6346-az-edesapakert-szolt-a-fohasz?fbclid=IwAR0XtvMDp59fae0dkB7nq-PxKAr-RnPzJcB9mj-C2L1ksIy9G-T0w2v5uno