Az Egry diákjai is megmozdultak a Magyar Diáksport Napján

2022. szeptember 27. (kedd)
KesztHelyi identitás

Szeptember utolsó péntekje a Magyar Diáksport Napja! Már a 2020/21-es tanév rendjéről szóló EMMI rendeletben hivatalosan is témanapként jelent meg. A programhoz kapcsolódóan az iskolákban ebben a tanévben is sportnapokat szerveztek. A keszthelyi Egry József Általános Iskola diákjai is sportoltak a már népszerű sporteseménnyé vált program részeként.

Az Egry iskola udvarán közös bemelegítéssel kezdődött a sportnap. Az iskola két diákja mutatta be a mindent megmozgató gyakorlatokat. Zenére mozogtak a tanulók. A gimnasztikai gyakorlatok levezetésére készültek a lányok. „Én magam is sportolok már kiskorom óta heti háromszor. Nagyon jó érzés volt, hogy az iskola minket kért fel, hogy csináljuk a bemelegítést. A kicsiket is nagyon jó érzés volt látni, hogy sportolnak, hogy milyen aktívak.”- mondta Ferenczi Flóra tanuló.

Flóra osztálytársa, Lia is évek óta aktívan részt vesz a sportrendezvényen. Fontosnak tartja az egészséges életmódot, mozgással tölteni a szabadidőt. Lia a következőt mondta:”Szerintem nagyon fontos a sport mindenki életében, hiszen a gép előtti kockulás…annál sokkal felejthetetlenebb a sport. Szerintem nagyon jó élmény mindenkinek és én is heti háromszor kézilabdázok és táncolok és ez engem nagyon feltölt.”

A gyakorlatok után az alsósok a sportpályára mentek., ahol az osztályfőnökök elmondták a feladatokat. Kijelölt pályaszakaszon futottak. A korábbi évekhez hasonlóan , annyi méter, ahányadik évet írunk. „A teljes tanulói létszámot mozgatjuk ebben a programban. A Magyar Diáksport Napjához csatlakozott iskolánk ebben a programban, minden évben amióta ezt a programot meghirdették. S itt ebben a szép őszi időben ezeken a napokon változatos programokat szervezünk.”- mondta el az igazgatóhelyettes, Kissné Varga Erika.

A felsősök terepen futották le a 2022 méteres távot. A zöld környezetben osztályonként teljesítették a kitűzött célt. A mozgásösztönző napon több sportágba is belekóstoltak a tanulók. A futás után sport kötélugrók tartottak bemutatót. A hazánkban is népszerű versenysportot sokan ki is próbálták. A tizennégy éve indult Magyar Diáksport Napja program adta az Európai Diáksport Nap ötletét is. Mára szeptemberben a téma napon több millió gyermek sportol.

Hegedüs Éva- Keszthelyi Teelvízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/9606-az-egry-diakjai-is-megmozdultak-a-magyar-diaksport-napjan