Az érték a múltban van

2015. július 3. (péntek)

Felsőfokú, alap-, és mesterképzésen több mint 160-an vehették át oklevelüket a hétvégén a Georgikon Karon. Az egyetem 218. évében rekordszámú hallgatói létszámot sikerült elérni a campusnak. A diplomaosztó ünnepségen hét doktori címet is átadtak, és ugyanennyi FAO ösztöndíjas hallgató szerezte meg mesterképzését.

Csak pozitív gondolatok fogalmazódtak meg a végzős hallgatókban. A diplomaosztó előtti pillanatokban több mint 160 végzős várta, hogy átvehesse oklevelét, diplomáját, vagy doktori fokozatát.

A hallgatók esküt tettek arra, hogy a Georgikonon szerzett tudásukat az egyetemes kultúra szolgálatába állítják. 1550 fővel a Pannon Egyetem keszthelyi karán minden idők legnagyobb hallgatói létszámát érték el ebben tanévben. Felsőfokú, alap-, és mesterképzésen 146-an jelentkeztek záróvizsgára, ezt mindenki sikerrel teljesítette. Heten szereztek doktori fokozatot és ugyanennyi FAO ösztöndíjas külföldi hallgató szerzett agrármérnöki mesterképesítést.

A Georgikon jövőre is várja angol nyelvű képzésére a FAO ösztöndíjasokat, ezúttal növényorvos mesterképzésre. A jövőre 219. évébe lépő egyetem jövőre is számos szakon várja a leendő gazdászokat.

Dr. Friedler Ferenc szerint a Georgikonon olyan diplomát vehetnek át a hallgatók, mely Európában egyedülálló. A Pannon Egyetem július elsejével leköszönő rektora szerint a múlt és hagyományok adják ennek a diplomának az értékét.

Az ünnepség keretében címzetes egyetemi docensi címeket, Georgikon Emlékérmet, Kiváló Dolgozói címeket és Dékáni Dicsérő okleveleket, valamint a Nádasdy Miklós-díjat is átadták.

(forrás, fotó: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)