Az idők jelei

2019. április 4. (csütörtök)

Az erények megjelenési formáit, azok mindennapi szerepét mutatja be Az idők jelei című film. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének produkcióját a keszthelyi közönségnek is bemutatták a Balaton Színházban. A szervezet elnöke, Makláry Ákos görögkatolikus pap hangsúlyozta, hogy a filmben példaképek segítségével próbálják céllá nemesíteni az erényeket.

A négy sarkalatos erényről szól a film. A produkcióban olyan embereket lehet megismerni, akiktől meríthet a néző. A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége 2015 óta egy-egy kiadvánnyal próbált meg reflektálni a társadalmi jelenségekre és problémákra. Ennek az utolsó epizódja szólt a négy sarkalatos erényről. A KÉSZ szándéka az volt, hogy ezeket a látszólag elvont fogalmakat közelebb hozzák az emberekhez – elsősorban a fiatalokhoz – egy film formájában.

„Ha én a szószékről, mint pap, vagy egy tanár a katedráról erről beszél az nem fog meg annyira senkit, egy fiatalt, mint hogyha például Besenyei Péter beszél ugyanerről tizenéves fiatalokkal, repülve. Szerettünk volna közeli fogalmakká, megélhetővé és példaképeket felmutatva valóban céllá nemesíteni a négy erényt” – nyilatkozta televíziónknak a KÉSZ elnöke, Makláry Ákos.

A legnagyobb videómegosztó oldalon és a KÉSZ honlapján is elérhető 60 perces filmet a keszthelyi közönségnek is bemutatták. A KÉSZ helyi csoportjának az volt a célja, hogy mindenki épüljön az által, hogy megtekinti a produkciót.

Krupláné Nagy Ágnes a KÉSZ helyi csoportjának elnöke: „Én azt szeretném, hogy ha itt Keszthelyen is minél többen egymásra találnánk, tudnánk egymásról és tudnánk értelmesen eltölteni az időnket és minden lehetőséget megragadni ahhoz, hogy a kulturális életben is együtt tudjunk működni.”

A film bemutatója nagyszámú érdeklődőt vonzott. A Keresztény Értelmiségiek több társ-, vagy partnerszervezete is képviseltette magát. A keddi rendezvényen a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a film nem csak gyerekeknek, minden generációnak szól. Az idők jeleit ajánlják az egyházi és állami iskolák hittan és erkölcstan óráira is.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5907-az-idok-jelei?fbclid=IwAR3YLln4XYJ3Psazh8pYV4hX3ffY9CbNHAo8S6NaKdi7VMAG9pBDruOcFTM