Az idősek is kaptak a könyvadományból

2021. április 23. (péntek)

A Holnap Kiadó Kft. keszthelyi kötődésű ügyvezetője, Dr. Milkovich Eszter 500 darab könyvet ajánlott fel Keszthely városának. A könyveket a város intézményei, egyesületei között osztják szét. Szakirodalmi könyvek magánszemélyekhez is kerülnek. Ma délelőtt Nagy Bálint polgármester sajtótájékoztató keretében adott át 27 db kötetet az Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonában.

A Fejér György Városi Könyvtárba került az a könyvadomány csomag, amit Keszthely városa kapott a budapesti székhelyű Holnap Kiadó Kft.-től. Az 500 darab kötet elosztásában a könyvtár munkatársai is segítettek. A napokban mindenhová eljut a szórakoztató és szépirodalmi ajándékcsomag. Keszthely Város Egyesített Szociális Intézményének Idősek Otthonába is jutott a könyvekbő. Az intézményben Nagy Bálint polgármester a könyvadomány elosztásáról beszél sajtótájékoztató keretében. Az angol író William Somerset Maugham három regényéből 27 db-ot vitt az időseknek. A polgármester a könyvek átadásán kiemelte, hogy jelenleg kevés kikapcsolódási lehetőségük van a lakóknak, és egy jó regény kiváló alkalom a mindennapok színesítésére.

„Egy ilyen nehéz időszakban, amit most már kb. másfél éve – több mint egy éve – mindannyian megélünk különböző formájában, azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy az az összetartás, az az összefogás, amiről az elmúlt jó egy évben a keszthelyi emberek valóban tanú bizonyságot tettek, azt továbbra is fenntartsuk. S nagyon nagy öröm számomra az, hogy a Holnap Kiadónak a keszthelyi származású ügyvezető asszonya felajánlott 500 darabot Keszthely számára, és igyekeztünk úgy szétosztani ezeket a könyveket a Keszthelyen működő intézmények között, hogy valóban oda jussanak, ahol reméljük, hogy a legnagyobb hasznot tudják hozni ezek a könyvek azoknak, akik elolvassák.”- mondta el a város polgármester, Nagy Bálint.

Azért is volt fontos, hogy elsőként az idős emberek kapják meg az ajándék köteteket, mert a magányos időszakban egy tartalmas, jó könyv olvasása lélekben is feltöltheti az intézmény lakóit – emelte ki Nagy Bálint. A könyveket az intézmény vezetője vette át a polgármestertől. Királyné Domaházi Csilla a 64 gondozott nevében köszönte meg az adományt.

„Többféle folyóiratot járatunk ide az intézménybe,Zalai Hírlapot, Szabadföldet,Nők Lapját. Van egy nyugdíjasok lapja- ez egy speciális nyugdíjasoknak szóló kiadvány, ezeket mi minden évben rendszeresen megrendeljük, úgyhogy ezek rendelkezésre állnak. Nyilván nekünk is van egy, nagyon szerény könyvtárunk. Kaptunk adományokba is könyveket meg nekünk is voltak, amikből szoktak szemezgetni a lakóink. Most ezzel bővítjük a kis könyvtár állományunkat. Aminek tényleg örülök, mert olvasni jó. Még idős korban is. Bár nem annyira jellemző, de azért vannak sokan, akik szoktak olvasni.”- mondta az intézmény vezetője.

Az ötszáz darabos könyvadományból, ami tartalmaz történelmi regényeket, idegen nyelvű és turisztikai, valamint jogi szakirodalmat is, a napokban kapnak az oktatási intézmények, a kórház és a bíróság is.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/7989-az-idosek-is-kaptak-a-konyvadomanybol