Az Idősek Világnapját ünnepelték a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubban

2022. október 5. (szerda)
KesztHelyi identitás

Az Idősek Világnapját ünnepelték a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tagjai a Keszthelyi Helyőrségi Művelődési Központban. A 7. légvédelmi rakétaezred emlékét őrző szervezetben fontosnak tartják az ilyen alkalmakat.

Az ünnepségen köszöntötték a kerek évfordulós klubtagokat, a 65, 70, 75, 80 esztendősöket. A legidősebb Fölföldi Rezső a 90. életévét töltötte be. Aktív tagja napjainkban is a társaságnak.

Fölföldi Rezső – tag, Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub: „Itt a klubéletnek az a célja, hogy egy kicsit a társaságot összefogja, és időnként összejöjjenek, megismerjék egymást. Mivel sokan már több éve járnak ide, hogy örüljenek egymásnak.”

Az esten a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művészei léptek fel. Az összeszokott klubtársaság tagjai kötetlen beszélgetéseken idézték fel a régi közös emlékeket. A barátságok több évtizedre nyúlnak vissza, hiszen szinte mindannyian a keszthelyi laktanyában szolgáltak.

Szirmai János – elnök, Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub: „Száz fő, plusz, mínusz kettő, mert sajnos halnak is meg, jönnek új tagok hála Istennek, ilyen száz fő körül ingadozunk. Hát ebben az évben már nem sok programunk lesz. Még lesz Egerszegen, egy csapattal kell indulnunk Haditorna versenyen, majd decemberben pedig minden évben úgynevezett a Szeretet ünnepen köszöntjük az egyedülálló klubtagjainkat Karácsony alkalmából”

A klub saját táncegyüttese, a Népek Tánca Táncsoport tagjai irodalmi műsorral, és izgalmas táncokkal is készültek a világnapi rendezvényre.

https://tvkeszthely.hu/hirek/9633-az-idosek-vilagnapjat-unnepeltek-a-bethlen-gabor-nyugdijas-klubban