Az időseket köszöntötték a Mindenki névnapján

2019. november 29. (péntek)

Keszthely idős polgárait köszöntötték ma délelőtt a Mindenki névnapján. A program egy pályázat keretében valósulhatott meg, melynek egyik célja a közösségformálás. Az eseményen bemutatkozhattak a város idősebb korosztályát képviselő civilszervezetek is, akik eddig elért sikereiket ismertették a népes közönséggel.
Ajándékkal köszöntötte a város szépkorú polgárait Nagy Bálint polgármester és Vozár Péterné alpolgármester a Mindenki névnapja nevű programon. Az eseményre meghívást kaptak az Idősügyi Tanács, a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub, a Balatoni Borbaráthölgyek a Keszthelyi Karitász Csoport, a Helikon Kórus és az Egyesített Szociális Intézmények idős tagjai is. A program lehetőséget biztosít a találkozásra, mely örömmel töltötte el a résztvevőket.

„Második alkalommal vagyok ezen a rendezvényen. Nekem nagyon tetszik, sok embert megismerhetek, akivel egyébként az utcán nem találkozom. A rendezvényeken, ahol a Helikon Kórus szerepel, ott pedig ugye nincs alkalom arra, hogy személyesen beszélgessek, esetleg keszthelyiekkel vagy környékbeliekkel.” – mondta el Szalontai Ágnes.

Az eseményen a jelenlévő klubok képviselői röviden ismertették működésüket, terveiket és sikereiket is. A program keretében Nagy Bálint polgármester köszönetét fejezte ki azért a munkáért, amit ezek a társaságok végeztek. Köszöntőjében kiemelte, a városban az egyik legfontosabb teendő a közösségépítés, ehhez járult hozzá ez a rendezvény is.

„Az Idősügyi Tanács két és fél évvel ezelőtt alakult és az elmúlt körülbelül másfél évben tudatosan elkezdtük megszervezni azokat a közösségfejlesztő, közösség erősítő programokat, ahol a bürokratikus formáktól hála Istennek távol olyan beszélgetéseket, olyan alkalmakat tudunk megteremteni, ahol a kötetlen és jó hangulatú beszélgetések mellett a kritikákra és a panaszfelvételre vagy a problémák felvetésére is sor tud kerülni és ezeket a mindenkori városvezetés nagyobb hatékonysággal tudja kezelni, illetve megoldani.”

A polgármester hozzátette, a közösségépítés nem csak az idősebb generáció számára fontos, a jövőben minden korosztály számára szerveznek ehhez hasonló programokat.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6627-az-idoseket-koszontottek-a-mindenki-nevnapjan?fbclid=IwAR3kEUUHfOmLPHdzdEdWjwi3fkTiS3hCb4oaro40zxL89PEL17Cr1IHCUcc