Az Óbuda Egyetem csapata látogatott el Televíziónkhoz

2023. június 14. (szerda)

A Keszthelyi Televízió stúdiójában tett látogatást az Óbudai Egyetem csapata. A Kandó Kar Híradástechnika és Infokommunikáció Tanszékének tagjai szakmai kirándulásuk alkalmából érkeztek hozzánk. A szakemberek a stúdiónk berendezéseit, technikai háttérét nézték meg.

A Keszthelyi Televízió működését ismertette a vendégekkel Somogyi Ákos műszaki vezető. Nemcsak a sugárzásról és a műsorokról, hanem elsősorban a technikai háttérről tájékoztatta az Óbudai Egyetem csapatát. A műszaki emberekből álló csoportot a berendezés, a megvalósítások is érdekelték, több kérdést is feltettek. Minden évben járnak kirándulni, ilyenkor felkeresnek egy-egy olyan intézményt, amelyet szakmai szemmel néznek meg.

„Miután mi ebben a szakmában dolgozunk, vagy legalábbis részben ebben a szakmában dolgozunk, úgy láttuk, hogy egy TV-stúdió meglátogatása az hasznos. És a kölcsönös érdeklődésünkre számot tart.” – mondta el Dr. Beinschróth József egyetemi docens,

A csapat tagjai közül többen próbálták ki a súgógépet, egy kép erejéig szívesen ültek be a híradó műsorvezető székébe is. A vendégeket ezek mellett nagyon érdekelte a hangtechnika, a vágóprogramok is. Megnézhették azt is, hogy hogyan állnak össze a különböző szerkesztett anyagok, hogy kerül az adásra a felirat.

„Maga a ugye amilyen kicsi és kompakt, jól működőnek tűnik. Itt csupa olyan emberrel találkoztam, aki érti a szakmát. Ugye én a szakmai részét nézem nem a menedzsmentet, egyebeket. Tetszik. Az összes berendezés szerintem maximumon működik a jelen körülmények között.” – vélekedett Dr. Tóth Zoltán Géza egyetemi docens.

A Keszthelyi Televízió előre egyeztetés után folyamatosan tart nyílt napokat. Korábban középiskolások is megismerkedhettek a médium működésével. A cél az, hogy bárkinek lehetősége legyen betekinteni a kulisszák, a munkafolyamatok mögé.

„Azt gondolom, hogy ez a Televízió nemcsak a nézőknek van, hanem a kollégáknak is. És  nem egy olyan médiumot szeretnénk kifelé tükrözni, ami csak a TV-képernyő és mások számára ismeretlen legyen, hanem olyanokat, hogy megismerjenek belülről bennünket, lássák, hogy hogy zajlik egy műsornak a készítése.” – emelte ki Podlovics Péter a Keszthelyi Televízió ügyvezetője.

A stúdiólátogatások arra is jó alkalmat adnak, hogy gyakornokok is jelentkezhessenek a médiumhoz. Jelenleg is több középiskolás segíti szabadidejében a munkát, akik forgatásokra járhatnak, az anyagok elkészítésében működnek közre.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10444-az-obuda-egyetem-csapata-latogatott-el-televizionkhoz

Képek