Az országban egyedülálló kórházi osztály

2007. november 23. (péntek)

Ünnepélyes keretek között adták át a Városi Kórház új Rehabilitációs Osztályát a korábbi harminc ágyas sebészeti osztály helyén.

Az osztály fő profilja a gasztroenterológia. Egy olyan szolgáltatásközpontú rehabilitációs tevékenység elindítása a cél a részlegben, ahol személyre szabott programokkal állnak a betegek rendelkezésére. Kiemelt figyelmet fordítanak majd az egyéni problémákra valamint a speciális étrendre és életvitelre. Különlegessége az osztálynak a pácienshotel-részleg, ami választható, emelt szintű szolgáltatásokat biztosít azok számára, akik ezt külön térítés ellenében igénybe kívánják venni. A kórház vezetése a kalkulációnál figyel majd rá, hogy a szolgáltatást elérhető áron kínálják a betegek számára.

Az összesen 40 millió forintos beruházás keretében nem csak az új rehabilitációs oztály készült el, hanem az ápolási osztályon és a krónikus belgyógyászati osztályon is komfortnövelésre került sor. A fejlesztés – a fizetős szolgáltatásokkal – a kórház fenntartásában is segítséget nyújthat majd.