Ázsiába és Afrikába is eljuthatunk Hévízről

2023. április 7. (péntek)
Izraelbe, Thaiföldre és Egyiptomba is el lehet jutni Hévízről. A város egyik utazási irodájának köszönhetően új piacok nyíltak a turizmus területén. Hazánk egyik legnépszerűbb üdülő települése eddig sem volt ismeretlen a külföldi turisták előtt, a pandémia és a háború okozta nehézségek miatt csökkent az ide érkező vendégek száma.

Nagyszabású ünnepséggel avatták fel az egyik hévízi utazási iroda új kirendeltségét. Az átadóval együtt azt is bejelentették, hogy nem csak a városba érkezhet több turista, az itt lakóknak is lehetőségük van szervezett formában eljutni Izraelbe, Egyiptomba vagy Thaiföldre. A bejelentést az országok képviselői is üdvözölték.

„Egyiptomban, a Sínai-félszigeten és a Vörös-tengernél egész évben adott a napsütés, a tenger, a finom ételek és a vendégszeretet. Ugyanez igaz Hévízre is, úgyhogy azt gondolom, ez a megállapodás a két település között egy nagyon fontos mérföldkő a magyar-egyiptomi turizmus népszerűsítésében.” – mondta Mohamed El Shinawy, az Egyiptomi Arab Köztársaság  nagykövete.

.: Hévíznek évekre visszanyúló testvérvárosi kapcsolata van Sharm-el-Sheik-kel, most azonban az új szolgáltatásoknak köszönhetően még szorosabbra fűzhetik ezeket a szálakat. Ugyanígy élő a kapcsolat Izraellel is, és Thaiföldről is nagyon sok vendég érkezik a fürdővárosba. Hévíz vezetése üdvözölte az új lehetőségét annak, hogy a város híre minél messzebbre eljusson.

„A thaiföldi turisták számában is  látunk növekedést, megvannak a statisztikáink. Azt látjuk, hogy egy folyamatos növekvő tendencia is van ezen a piacon. Egyiptom tekintetében az együttműködésünket egy testvérvárosi megállapodással indítottuk ezelőtt négy évvel. Egy tudástranszfert szeretnénk megvalósítani, hasonlóképpen, mint a kínai piacon. A hévízi tudást, a hévízi gyógyterápiával és idegenforgalommal kapcsolatos tudást, és az ott meglévő tudást is szeretnénk kölcsönösen kicserélni egymással.” – tette hozzá Kepli József János, Hévíz alpolgármestere.

Hévíz testvérvárosa elérhető lesz a sármelléki reptérről, az iroda azonban Budapestről és Bécsből is indít járatokat, ezek úticélja Hurghada lesz. Emellett Tel-Avivba is el lehet repülni Hévíz szomszédságából. Thaifölddel régi jó viszonya van hazánknak, ezt a fél évszázados kapcsolatot is erősíti most az új lehetőség.

„Kész vannak a csomagok, kész vannak a kirándulások, a transzferek háztól házig szervizzel. Ugyanígy Izraelbe is, Tel-Avivba. Izraelből fogunk indulni, és a charter ide fog jönni Hévízre. A thaiföldi kapcsolat az 50 éves, Magyarország és Thaiföld közötti kapcsolat ápolására szolgál.” – tájékoztatott Etl Enikő, az utazási iroda ügyvezetője.

Az új piacok nyitása mellett az iroda fennállásának 10. évfordulóját is ünnepelte. Ez alkalomból tortákkal is kedveskedtek a közönségnek, amelyek az új desztinációk előtt tisztelegtek.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/10230-azsiaba-es-afrikaba-is-eljuthatunk-hevizrol

Képek