B my Lake Keszthelyen

2018. augusztus 29. (szerda)

Vasárnap ért véget a négy napos fesztivál

Közép-Európa egyik legnépszerűbb elektronikus zene fesztiváljára közel 40 ezren érkeztek a városba. Többnyire külföldiek,de a hazai underground elektronikus zene rajongók is szívesen látogatták a rendezvényt melynek már az előkészületeiben is 700 -an vettek részt.
Villogó fények, táncoló tömeg a keszthelyi campingben, a B my Lake-n. A négy napos elektronikus zenei fesztivált, melyet 2013-ban indítottak útjára a Balaton nyugati csücskében első alkalommal rendezték meg. Három színpadon játszottak a DJ-k az elektronikus zene széles palettájáról. A rendezvényre már az első naptól sokan érkeztek, többnyire külföldi zenerajongók. Julien és Maxime Brüsszelből utazott a fesztiválra. Julien elmondta, hogy első alkalommal járnak Magyarországon mert szeretik a technot és a balkán országokat. Maxim az unikornis jelmezben nagyon jól érzi magát. Tesznek egy kis kirándulást Magyarországon. Először Budapesten jártak ahol béreltek egy autót és lejöttek a Balatonra, hogy kicsit körülnézzenek vidéken is. 4-5 nap után utaznak vissza Budapestre.

A nyárzáró nagy fesztiválra, a techno, a house és a minimál szerelmesei hazánkból is szép számmal érkeztek. A camping egész területén nagy élet volt. Látványelemek, felépítmények tették a helyszínt változatossá. A vízparton, a fák alatt mindenhol volt hely ahol pihenhettek és beszélgethettek is a fesztiválozók.

Lengyelországból érkezett társaság egyik tagja elmondta, hogy először van ezen a fesztiválon. Barátai, akik két évvel ezelőtt részt vettek rajta, beszéltek a róla, ezért jött el. Minden rendben van a hangulat olyan jó amilyen csak lehet. Mindenki megtett mindent, minden tökéletes. A fesztivál és látogatók biztonságát a négy nap alatt 318 rendőr felügyelte a polgárőrség segítségével.

„Tizenöt olyan eseményben kellett intézkednünk amely kimondottan büntetőjogi besorolású. Nagyon súlyos élet elleni vagy vagyon elleni bűncselekményről nem tudok beszámolni, természetesen azt tudni kell, hogy minden ilyen rendezvénynek van egy utóélete, lehet, hogy ma vagy holnap valakik akik kipihenik a fáradalmaikat eszükbe jut, hogy mit felejtettek itt vagy mit hagytak el vagy mit vettek el tőlük vagy mit történt velük, de nem történt kirívó cselekmény.”- mondta Dr. Horváth István kapitányságvezető.

A nagy előkészületet igénylő fesztivált Lalátka Olga project manager a következőképpen értékelte.

„Bízom abban, hogy Keszthely kellemesen csalódott és sikerült eloszlatni a fesztivál előtti negatív gondolatokat. A 4 nap alatt semmilyen rendbontás nem történt ezért külön szeretnék köszönetet mondania keszthelyi rendőrségnek akikkel szorosan együttműködtünk a fesztivál négy napja alatt és köszönetet mondanék a város vezetésének is, hogy lehetővé tették ennek a rendezvénynek a megtartását.”

Hogy lesz-e jövőre B my Lake fesztivál Keszthelyen, azt a szervezők és a város közös megegyezése dönti el.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/9042/b-my-lake-keszthelyen/