Baba mama tali

2018. június 18. (hétfő)

A bölcsődéről, a CSOK-ról és az álláslehetőségekről is tájékozódhattak azok, akik ellátogattak a Család és Karrier Pontba. A hónap elején átadott iroda rendszeresen szervez programokat, köztük a Baba mama találkozót. Az iroda azt tervezi, hogy a keszthelyi bölcsőde nyári szünete alatt szakképzett gyermekfelügyeletet fognak biztosítani.
Öthónapos babája mellett, három és négyéves gyerekével jött a Baba mama talira Borbélyné Molnár Edit. A keszthelyi anyuka szerint gyerekeinek ez egy jó kikapcsolódás, számára pedig egy jó lehetőség a beszélgetésre.

„Jó, nagyon jó, mindenképp jó. Muszáj otthonról egy kicsit kimozdulni. Jó, hogy a későbbiekben tudnak majd támogatni. Nekem azért most még nem aktuális a munkakeresés, de azért eljön az az idő is. Úgyhogy jó, hpgy lesz kihez fordulni majd. Minket hívtak egyébként, úgyhogy nagyon köszönjük a meghívónknak, nagyon jól érezzük magunkat, biztos jövünk majd még” – mondta el Borbélyné Molnár Edit.

A június 6-án átadott Család és Karrier Pont célja, hogy gyermekbarát környezetben egyénre szabott megoldásokat keressenek azoknak a nőknek, akik szeretnének újra bekapcsolódni a munka világába. Minden hónap második csütörtökjén Baba mama talit szerveznek. Itt a gyerekeket játékkal, az anyukákat pedig előadásokkal, tanácsokkal látják el. Az e heti programon a keszthelyi bölcsőde vezetőjével is lehetett beszélgetni, de a Családi Otthonteremtési Kedvezményről is tartottak előadást. Illetve bemutatkozott a gyerekek fejlődésének, fejlesztésének segítésén dolgozó Szemfüles Egyesület is. Az itt dolgozó tanácsadók pedig segítenek az álláskeresésben.

Dr. Gábor Hajnalka, a Család és Karrier Pont szakmai vezetője: „Magának a Család és Karrier Pontnak az volt a legfontosabb célja, hogy legyen egy olyan közösségi tér, ahol a kisgyermekes anyukák be tudnak jönni, kérdéseket tudnak feltenni, tudunk nekik különböző szolgáltatásokat, képzéseket biztosítani, hogyha szeretnének a munkába visszatérni. Kötetlen formában tartjuk ezeket a rendezvényeket és hogy ha bárki bejön, tanácsadó kolléganők próbálnak a kérdéseikre válaszolni, felmérjük, hogy egyáltalán milyen képzésekben szeretnének esetleg a jövőben részt venni, milyen programok érdeklik őket és ennek kapcsán különböző tanácsadásokban is részesítik őket a kollégák.”

A Baba mama tali mellett az ügyfélfogadási időben bármikor várják az anyukákat. Szakképzett gyermekfelügyeletet is szerveznek, így lehetőség lesz a szülőnek akár hivatali, vagy más ügyüket is intézni. Minderről a Család és Karrier Pont facebook oldalán is lehet tájékozódni.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8859/baba-mama-tali/