Balaton-parti sétánytól a játszóterekig

2014. október 11. (szombat)

Hamarosan teljes hosszában végigsétálhatnak a Balaton-part keszthelyi, Főnix kikötőtől a városi mólóig tartó szakaszán a vendégek, elkészült és átadták ugyanis azt a háromszáz méter hosszú sétányt, mely nagyban szolgálja a turizmust.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő Ruzsics Ferenc polgármester társaságában a beruházással kapcsolatosan elmondta: a sétányt a Balaton Fejlesztési Tanács húszmillió forint értékű támogatásával sikerült megvalósítani, Keszthely önkormányzata kilencmillió forintnyi forrást adott a beruházáshoz. A szóban forgó szakasz korábban meglehetősen rossz állapotú volt, azon – mivel nagyrészt sóderes és füves volt – a kerekes székes emberek és a babakocsit toló anyukák nagyon nehezen tudtak közlekedni. Ezek a problémák megoldódtak, a sétány új burkolatot, dekoratív térkövet kapott, de a világítást is korszerűsítették, padokat helyeztek ki, s egy senior játszóteret is kialakítottak különleges, érdekes eszközökkel.
Manninger Jenő hozzátette, hogy a fejlesztés szolgálja majd azt a törekvést is, hogy a városba, a Balaton-partra magánbefektetők érkezzenek, s ott beruházásokat valósítsanak meg. A sétánynak egy rövid szakasza még nem készült el, ennek oka, hogy ott komoly földmunkákat kell végezni. A hiányzó rész a tervek szerint jövő év áprilisára, azaz az idegenforgalmi szezon kezdetére elkészül.

Az Egry József Általános Iskolában játszóteret avattak.
Ruzsics Ferenc polgármester ezzel kapcsolatosan elmondta: áttekintették a város játszótereinek helyzetét, s döntöttek több felújításáról. Az Egry-iskolában négy elemből álló játszóteret építettek, mely a jövőben bővül. A beruházás értéke mintegy 1,7 millió forint volt. Hozzátette: hamarosan a Georgikon utcai óvodában is munkák kezdődnek, a gyermekek ott is új, biztonságos, minden követelménynek megfelelő játszóteret vehetnek birtokba.

(forrás, fotó: Monitor Magazin www.monitormagazin.hu)