Balatoni Csillagösvény egy szovátai kultúrközpontért

2014. augusztus 5. (kedd)

Keszthely polgármestere július utolsó napján találkozott a jótékonysági célú körutat vezető Böjte Csabával és a résztvevő gyermekekkel.

A marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkarral tartott szentmiséket a Balaton körüli településeken Böjte Csaba ferences atya, az árva és nehéz sorsú gyerekek nevelésével foglalkozó Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnöke. Az ötventagú gyermekkórus július 31-én érkezett Keszthelyre, és Böjte Csaba aznap este a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplomban celebrált misét.

Keszthelyen Ruzsics Ferenc polgármester személyesen fogadta a körút résztvevőit. A találkozón a Balatoni Csillagösvény misszió célján túl szó esett Csaba testvér tavaly év végi állampolgári eskütételéről és a honosítás nemzetegyesítő jelentőségéről, a „Magyarok Kenyere” programról, valamint a Dévai Szent Ferenc Alapítvány áldozatos munkájáról.

Az immár másodszor megrendezett Balatoni Csillagösvény célja, hogy támogatást gyűjtsön egy szovátai kórus- és kultúrközpont – a Marianum Tündérkert – megépítésére. A keszthelyi templomban csaknem félmillió forint gyűlt össze e nemes célra.

A körút keszthelyi programjait a Böjte Csaba alapítványának már több éve segítséget nyújtó Csengei Ágota szervezte.