Balatoni évadnyitó Keszthelyen

2015. május 1. (péntek)

Balatoni évadnyitó ünnepséget tartottak pénteken Keszthelyen. Ruzsics Ferenc, a város polgármestere azt mondta, jó szezonban reménykedik.

A polgármester a majálissal egybekötött, a tó partján megrendezett évadnyitón kiemelte a munkások és a munka megbecsülésének fontosságát. Magyarország uniós tagságáról szólva úgy fogalmazott: „bent vagyunk, ezzel együtt kell élnünk, és a lehetőségeket pedig ki kell használnunk, ez most nagyon nagy felelősség.”
Azt mondta: Keszthelyt „végre településnek” lehet nevezni, ahol végre átadták a megújult autóbusz-pályaudvart, végre átadják a Balatonpart-fejlesztés második ütemét, végre eltűnhet a város két szégyenfoltja, mivel megújulhat a Festetics-mauzóleum és az Amazon szálló.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő a rendezvényen arról beszélt, hogy szezonnyitó alkalmával lehet szembesülni azzal, mennyit fejlődött a környék egy év alatt. Apróbb lépésekben ugyan, de halad a Balaton-part felújítása, újabb és újabb kisebb létesítmények nyílnak meg, és ez egyre vonzóbbá teszi a még beépítésre váró keszthelyi tóparti részeket a befektetőknek.
Hangsúlyozta, hogy a fejlesztéseknél ügyelni kell a Balaton szépségének megőrzésére

Horváth Viktória, a külpiaci országkép alakításával megbízott nagykövet Keszthely „ezer arcáról” beszélt. A város minden korban mást és mást mutat – mondta, hozzátéve, ami állandó, az a szépsége és lakosai kedvessége.

Az évadnyitó ünnepség részeként a politikusok hajóra szálltak és megkoszorúzták a Balatont.

(forrás: MTI)