BalatonIkon a Balaton-parton

2013. július 21. (vasárnap)

A keszthelyi Balaton-parton mintegy harminc ifjú művészt, alkotót köszöntöttek szombaton este a BalatonIkon elnevezésű rendezvényen, melyet hagyományteremtő szándékkal idén első alkalommal szervezett meg a Goldmark Károly Művelődési Központ.

Csengei Ágota, az intézmény vezetője köszöntőjében elmondta, hogy hagyományteremtő céllal hívták életre a három napos programot, melynek elsődleges céljaként azt tűzték ki, hogy a helyi és vidéki fiatalok számára bemutatkozási lehetőséget, a közönségnek pedig élményt nyújtsanak. Feltétel volt, hogy a résztvevők ne csak bemutassák munkáikat, hanem azok készítését is szemléltessék az érdeklődőkkel. Dr. Strohner József festő, zománcművész, művészeti pedagógus üdvözlő szavai után ennek megfelelően egyfajta nyitott, szabadtéri művésztelep nyílt meg a Balaton-parton, ahol festmények, szobrok, plasztikák, grafikák, varrott táskák és egyéb műfajhoz kapcsolódó alkotások jelentek meg.

A BalatonIkon programra nem csak hazánk számos településéről, hanem Olaszországból is érkeztek kiállítók, alkotók. A rendezvény természetesen nem csak a munkák bemutatására korlátozódott, hanem bepillantást engedélyezett napjaink legfrissebb kortársművészeti művészeti trendjeibe, melyekkel kapcsolatosan kerekasztal beszélgetésekre is sor került. Kreatív műhely is várta az érdeklődőket, akik a gyermekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták a képzőművészetekkel kapcsolatos tudásukat, ügyességüket. A szervezők elmondták: szeretnének hagyományt teremteni a BalatonIkon programmal, melyet koncertek, könyvbemutatók is színesítettek.

(forrás: Monitor www.monitormagazin.hu)