Ballag már a vén diák

2019. május 6. (hétfő)

398 diáknak szólt utoljára az iskola csengője a hétvégén Keszthelyen. A város középiskoláiban pénteken illetve szombaton szervezték a ballagásokat, a diákok többségének pedig ma reggel az érettségin kellett helyt állniuk. Az Asbóth iskola ünnepségén elhangzott, hazánk sorsa mostantól a végzős diákok kezében is nyugszik.
A ballagás a végzős diákok, a pedagógusok és a szülők életében is mérföldkő. A felnőtt élet küszöbén álló fiatalok elhagyják az iskolapadot, és belépnek a nagybetűs életbe, ahol önállóan kell helyt állniuk. Az idén 50 éves Asbóth iskolában nyolc osztály búcsúztattak szombaton. A ballagók nagy szeretettel gondoltak vissza az iskolában töltött évekre.

„Nagyon jó volt ez a négy év, nagyon sok mindent éltünk át, összekovácsolódott az osztályunk, és teljesen jó.” – mondta a ZSzC Keszthelyi Asbóth Sándor Szakgimnáziumának egyik ballagója, Ebedli Ramóna.

Csótár András, az intézmény igazgatója búcsúztató beszédében kiemelte, az elmúlt tanév versenyeredményeinek köszönhetően az Asbóth iskola kiemelkedő helyen szerepel a szakképző intézmények között. Az ünnepség részeként díjazták a kiemelkedő verseny- és tanulmány eredménnyel rendelkező diákokat, és azokat is, akik tevékenységükkel hozzájárultak az iskola életéhez. A ballagók számára pedig útravalót adott az intézmény vezetője.

„A tudás a legnagyobb kincsünk, a legértékesebb dolgunk, amit senki nem vehet el tőlünk, és amire az egész életünket alapozhatjuk. Azt kívánom nektek, hogy gyűjtsétek nagy szorgalommal a saját kavicsaitokat, halmozzatok fel belőle minél többet. Kívánom, hogy az összegyűjtött köveket jól is használjátok fel. Építkezzetek belőle. Építsetek házat, építsetek hazát. Kedves diákjaink, jó, ha tudjátok, hogy szeretett hazánk, Magyarország sorsa mostantól már a ti kezetekben is nyugszik.” – búcsúzott a ballagóktól az iskola igazgatója.

Keszthelyen 5 középiskolától összesen 398 diák búcsúzott a hétvégén. Az Asbóth iskolában 134-en ballagtak el, a Vajda János Gimnáziumban és a VSZK-ban 99 tanuló fejezte be tanulmányait. A Közgazdasági Szakgimnáziumban 54 diáknak szólt utoljára az iskola csengője, a Premontrei Szakközépiskolából pedig 12-en ballagtak. Ma reggel a magyar nyelv és irodalom tantárggyal kezdődött az érettségi. A ballagók közül az Asbóthban 87-en, a Vajdában 99-en, a VSZK-ban 53-an, míg a Közgázban 54-en érettségiznek.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/5998-ballag-mar-a-ven-diak?fbclid=IwAR3s2pk_7n9S14mye2UNcCDh9mH341lq5BPlhgmk8fu1UvnZ65mA2mSJ5xo