Becsengettek

2015. szeptember 4. (péntek)

Véget ért a nyári vakáció, két és fél hónap pihenés után becsengetnek az iskolákban. 3863 általános és középiskolás tanuló, köztük 807 első évfolyamos kezdte meg 2015/2016-os tanévet szeptember elsején Keszthelyen. A tanítás mindenhol zökkenőmentesen indult el. A tanév 2016. június 15-én, szerdán ér véget.

Az óvoda helyett már az iskolapadba ültek be szeptember elsején a legkisebbek. Az elsősök felemás érzésekkel indultak az iskolába, de többségük nagyon jól érezte magát az első nap.

A Csány-Szendreyben az elsősöknek egyelőre még rövidebbek a tanórák és sok játékra van lehetőségük. A tanárok azt tapasztalják, hogy az első nap még megszeppentek a gyerekek, de nagyon hamar megbarátkoznak a környezettel. Az első félév végére már teljesen beilleszkednek a kicsik az iskola közösségébe. „A szőnyegről érkező ovisoknak itt is van lehetősége a mesére, a játékra, szeretnénk, ha jól éreznék magukat. A 45 perces tanóra még nagyon hosszú, ezt igyekszünk megszakítani játékokkal” – vázolja fel az iskola igazgatóhelyettese, Csécs-Molnár Adrienn a módszerüket.

A Csány-Szendrey Általános Iskolában már augusztustól megkezdték a pedagógusok a felkészülést, az osztálytermek díszítését. Az idei évtől a Fodor és a Deák Ferenc utcai tagintézmény mellett a rezi iskola is a Csány-Szendreyhez tartozik. Dósa Zsolt igazgató elmondta, hogy a tanév zökkenőmentesen indult. A nyár folyamán sok tanuló érkezett hozzájuk más intézményekből és városokból.

A Csány-Szendrey Általános Iskola három tagintézményében van a legtöbb első osztályos, összesen 120. Sorrendben a következő az Egry, melybe 40 elsős írattak be. A Ranolderbe 31, az Életfa iskolába 12, a Zöldmezőbe 8, míg a Család Általános iskolában 19 első osztályos van. Ez összesen 230 főt jelent.

A középiskolákban a legmagasabb első évfolyamos, illetve összlétszám az Asbóthban van, itt 224 kilencedikes kezdte a tanévet. A VSZK-ban 165, a Vajdában 99, a Közgázban 53, a Farkas Editben és Zöldmezőben egyaránt 18 kilencedik évfolyamos ült be az iskolapadokba.

(forrás, fotó, grafikák: Keszthelyi Televízió www.tvkeszthely.hu)