Befejeződött a keszthelyi közvilágítás-projekt

2014. október 28. (kedd)

Sikeresen lezárult a keszthelyi önkormányzat közvilágítás-korszerűsítő projektje, melynek keretében európai uniós támogatás segítségével több mint 2600 lámpafejet cseréltek ki városszerte. Október 17-én történt meg a beruházás műszaki átadás-átvétele.

A fejlesztés révén több mint 2600 világítótestet cseréltek ki LED-es típusúra, mely révén jelentős költségmegtakarítással számolhat az önkormányzat a közvilágítási kiadásokban. Az új lámpafejek ugyanazon fényerőt tudják biztosítani jelentősen kisebb teljesítményfelvétellel, ami évente mintegy 210.000 kWh energia-megtakarítást eredményez. A kiadások csökkentésén és a költséghatékonyság növelésén túl olyan beruházás megvalósítása volt a cél, mely révén az energiafelhasználás visszaszorítása, így a környezettudatosság és is előtérbe kerül.

Nézze meg galériánkat!

Várhatóan még előfordulhatnak az elkövetkező hetekben kisebb javítások, illetve a kivitelezés révén feltárt kábelhibák, melyek szükségszerű velejárói egy ilyen volumenű átalakításnak. A lámpatestekkel kapcsolatban felmerülő hibákat a garanciális kötelmek értelmében azonnal javítja a kivitelező, a hálózatban jelentkező egyéb meghibásodásokról az annak karbantartásáért felelős E.ON gondoskodik.

A sikeres fejlesztést százszázalékos uniós támogatással valósította meg Keszthely Város Önkormányzata a Széchenyi 2020 program keretében. Először 363,8 millió forintot nyert a város a Környezet és Energia Operatív Program pályázatán, később az EU Önerő Alapból további 64 milliót.

Amennyiben később lehetőség nyílik rá, akkor a maradék mintegy 535 db lámpafej lecserélésére is pályázni fog az önkormányzat.

Kapcsolódó cikkek:
Megkezdődött a keszthelyi közvilágítás korszerűsítése
Jelentős megtakarítás a közvilágítási kiadásokban