Belváros-program: újabb Fő téri közlekedésváltozás!

2011. április 14. (csütörtök)

A kivitelezési ütemtervnek megfelelően április 14-én újabb munkaterületet adott át a város. Az építkezés folytatása hétfőtől jelentősen érinti a Fő tér autóforgalmát, és más változásokra is számíthatnak a keszthelyiek.

Április 18-ától (hétfőtől) nem lehet leparkolni a tér gimnázium melletti, valamint Balaton Színház és Városháza előtti szakaszán.
Hétfőtől megszűnik az autós áthajtási lehetőség a Fő téren az Erzsébet királyné utca felől a Széchenyi utca irányába. Ellenkező irányban, a Kossuth utca felől még megközelíthető a Bem és az Erzsébet királyné utca, és marad az autóforgalom az Átrium üzletház előtt, valamint a Kossuth-Széchenyi vonalon is.

Tovább folytatódnak a munkálatok a tér nyugati részén: a járda bontása miatt az Iskola és a Kossuth Lajos utca kereszteződése többször lezárásra kerül (napi 1-1 órára, esetleg hosszabb időre is). A gyalogosforgalmat a kivitelezők továbbra is biztosítják, az érintett üzletek előtt lévő kerthelyiségek és a teraszok elbontását azonban kérik április 18-áig.

Várhatóan szintén a jövő héten kerül sor a tér nyugati oldalán található fasor kivágására. A város idén ősszel gondoskodik a fák pótlásáról. A megújuló Fő téren jelentős lesz a zöldfelületek aránya; az előzetes tervekhez képest jóval több telepített növényzet kerül a területre, fasorok és liget, valamint dézsás növények. A megújuló Várkert zöld szigete sétautakkal, kis tó körüli pihenőhellyel és játszótérrel egészül ki. A tér klímáját több vizes térelem és szökőkút teszi még kellemesebbé.

A régészeti feltárás várhatóan 2-3 hét múlva fejeződik be a területen, az ásatást vezető Zala Megyei Múzeumok Igazgatósága ekkor állítja ki szakvéleményét. A feltárás során római és középkori faldarabokat és hídpillért találtak, a leletek miatt lehetnek kisebb változtatások az előzetes tervekhez képest.

Kapcsolódó írások:
Az elkövetkező napok kivitelezési munkái
Kamerák kereszttüzében a keszthelyi főtér
Érdekes leletek a keszthelyi ásatásokon
Változó parkolás, turistabarát újítások
Lebontják a Szentháromság-szobrot
Márciustól megváltozott a belváros közlekedése
A Várkertben is megkezdődik a felújítás
Lakossági tájékoztató nap a belvárosról
Belváros-program – márciustól felpörögnek az események
Szépülő központ – a város a lakosság megértését kéri
Új közlekedési és turisztikai információs rendszer épül
Még az idén elkezdődik a belváros-program
Indul a belváros-program Keszthelyen