Bemutatónap és műhelykonferencia a Vajdában

2015. március 15. (vasárnap)

Egész napos rendezvénnyel ünnepelte a Keszthelyi Vajda János Gimnázium az új természettudományos laboratóriumának megnyitását. A programra meghívást kaptak a TÁMOP 3.1.3. konstrukcióban hasonló projektet megvalósító intézmények képviselői is.

A Balaton Színházban tartott megnyitót követően hat helyszínen válogathattak a vendégek az érdekesebbnél érdekesebb előadások közt a bemutatónapon és szakmai disszeminációs műhelykonferencián. A gimnázium volt és jelenlegi tanulói a diplomáciai karrierről, a kortárs irodalomról és a külföldi tapasztalatszerzésről beszéltek, tanárok és diákok beszámolót tartottak többek között az internet veszélyeiről, a matematikai játékokról és az evolúcióbiológiáról. Később egyetemi előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők a jogrendszer rejtelmeiről, orvostudományról és az UNESCO-ról, de mezőgazdasági és szociológiai témák is színesítették a palettát. Eközben a megújult laboratóriumban rendhagyó tanórák zajlottak.

A Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának tanárképzős hallgatói is ellátogattak Keszthelyre, hogy részt vegyenek a laboratóriumban a hetedikes és nyolcadikos diákok számára megtartott fizika- és biológiaórákon.

A tartalmas nap programját lakossági fórum és nyílt nap zárta, utóbbi keretében bemutatóórák során nyerhetnek betekintést az érdeklődők a gimnáziumban zajló fizika- és biológiaoktatásba.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult projekt során európai uniós támogatással egy-egy modern fizika- és biológialabort alakítottak ki az iskola Deák Ferenc utcai épületében.