Betegeket szolgál, orvosokat segít

2011. december 23. (péntek)

Modern eszközök szolgálják a betegeket, és segítik az orvosi munkát immár a keszthelyi kórházban. Az intézmény 50 millió forint értékű berendezést kapott.

A Balaton-parti város önkormányzata még tavasszal pályázott a Belügyminisztérium céltámogatási kiírására, és 37 millió forint nyert. A mintegy 12 milló forintos önrész előteremtésében több térségi település is részt vállalt. Az intézmény egyebek mellett endoszkópot, betegmegfigyelő és ellenőrző rendszert, altató- és lélegeztetőgépet, négy nagy tudású, speciális, távvezérelhető ágyat, valamint gyógyszeradagolókat kapott.

Dr. Kvarda Attila főigazgató beszédében hangsúlyozta: a fejlesztés nagyban javítja a betegellátás minőségét. Ruzsics Ferenc polgármester úgy fogalmazott: a modern eszközök a lakosságot, valamint a térségbe látogató vendégeket is szolgálják. Köszönetet mondott azoknak a településeknek, amelyek hozzájárultak az önerő előteremtéséhez. Elmondta: Hévíz például 3 millió forintot adott, de a kisebb községek támogatása is ugyanilyen fontos volt. Beszélt arról is, hogy a kórházat jövő évtől az állam működteti, ám ígéretet kaptak, hogy az intézményben nem lesz funkcióváltás.


(fotó: Sámel József)

Az intenzív osztályon dr. Kató Csaba főorvos mutatta be az új eszközöket, mondván: 16 éves berendezéseket váltottak most le. A gasztroenteorológián dr. Benkő Erzsébet főorvos ismertette a korszerű, nagy felbontású, betegbarát endoszkóp előnyeit.

(forrás: Zalai Hírlap www.zalaihirlap.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Korszerű orvosi műszerek a Városi Kórháznak
Alternatív szülőszoba is lesz a kórházban
Bankfiókban gyűjtött játékoknak örülhettek a beteg gyerekek
Fiatalok segítenek a kórház gyermekosztályán
Új részleg a keszthelyi kórházban
Megmenekült a keszthelyi városi kórház