Biciklivel a verklifesztiválra

2022. augusztus 15. (hétfő)

A németországi Falkenthalból tekert Keszthelyre Pape Lutz, a Nemzetközi Verkli Fesztivál oszlopos tagja. A túrát már évek óta tervezi, egy verklit is csináltatott kifejezetten erre az alkalomra. A kintornás célja a hangszer és a keszthelyi fesztivál népszerűsítése.

A friss nyugdíjas férfi 1062 kilométer kerékpározott Keszthelyig. Útközben több helyen is megállt, hogy muzsikáljon és találkozzon a helyiekkel. Pape Lutz a mára már hagyományos program egyik közönség-kedvence. Nem csak a kintornázik a városban, hanem énekel és bábokkal is szórakoztatja a közönséget. Most egy kicsi verklit hozott, amit kifejezetten erre az alkalomra csináltatott. Korábban már elbiciklizett a Fekete-erdőhöz, de a keszthelyi túrát már 5 éve tervezi.

„Mivel a Fekete Erdőbe még a normál méretű, nagyobb verklivel, a Stüberemmel mentem, ezért sokkal stresszesebb volt az út, mint most. Ezért most Christian Withmannnal csináltattam magamnak egy sokkal kisebb verklit – amit igazából az unokámnak készítettünk, úgyhogy ketten osztozunk rajta. Az ötlet, a terv öt éve a fejemben volt, elraktároztam magamban, hogy ha betöltöttem a hatvanat, akkor kerékpárral fogok Magyarországra menni a találkozóra. És most, ma életem egyik álma végre teljesült.” – emelte ki Pape Lutz, verklis.

A verklis a hosszú út ellenére dalra is fakadt a Fő téren. Pape Lutzot hallhatja és láthatja a közönség a környező településeken, de természetesen ott lesz a Nemzetközi Verkli Fesztiválon augusztus 27-én és 28-án a belvárosban.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9458-biciklivel-a-verklifesztivalra