Biztonság a balatoni szezonra

2013. május 23. (csütörtök)

A nyári szezonban, júliustól augusztus végéig százöt, a térségbe vezényelt rendőr erősíti a Balatoni régió közbiztonságát.

Ezt a Festetics kastélyban szerdán a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón jelentette be Papp Károly vezérőrnagy, országos rendőr-főkapitány, hozzátéve: az érintett megyékben (Somogy, Veszprém, Zala és Fejérben, a Velencei-tónál) működő rendőrkapitányságoknál minden humán és költségvetési eszköz rendelkezésre áll, hogy a biztosítsák a megfelelő közrendet és közbiztonságát. Az erősítés mellett a nagyobb rendezvényekre további rendőri erőket vezényelnek majd. A Balatonnál szolgálatot teljesítenek majd kutyás, lovas és kerékpáros rendőrök, Siófokon pedig helikopter is készenlétben áll. Beszélt a közlekedésbiztonságról is, ami az elmúlt években javult. Idén újabb módon, tanácsokkal, s ha szükséges terelési tervekkel is segítik az úton lévőket. A rendőrség honlapján ugyancsak sok hasznos információt találnak a térségről a turisták. Kiemelt figyelmet fordítanak a bűnmegelőzésre is. Prok József alezredes, Zala megyei rendőr főkapitány-helyettes, a BKKB elnöke elmondta: a cél közös, annak érdekében minden érintett szervezettel, például a polgárőrséggel, önkormányzatokkal, civil szervezetekkel is együttműködnek. A helyzetet rendszeresen értékelik, meghatározva a feladatokat.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere úgy fogalmazott: örül, hogy évről évre javul a város, a térség közbiztonsága, ez különösen fontos tényező a szezonban. Hozzátette: öröm, hogy a közterületeken több a rendőr, ezt a törvénytisztelő polgárok egyáltalán nem bánják. Bejelentette: idén is működtetik a Balaton-partján a bűnmegelőzési irodát, mely nem csak a turistákat, hanem a rendőrség munkáját is segíti.

(forrás: Zalai Hírlap zaol.hu)