Biztonságosabb lesz a Rezi úti csomópont

2019. augusztus 15. (csütörtök)

Körforgalom épül a 71-es út Rezi úti csomópontjába. Ezt Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője jelentette be ma délelőtt. Az útkereszteződés átalakítása régi vágya volt az erre közlekedőknek. A projekt jelenleg tervezési szakaszban van, az építési munkálatok várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el.
A keszthelyi elkerülő átadása óta számos baleset történt a Rezi úti csomópontban. A rendőrség 2013 augusztusától 2017. március végig 26 ütközést regisztrált ezen a területen.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen tartott szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, várhatóan 2020-ban kezdődhetnek el a körforgalom építési munkálatai. A projekt jelenleg a tervezési szakaszban van, és a körforgalom megépítésével az eddiginél sokkal biztonságosabbá válik a kereszteződés – tette hozzá a politikus.

„A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt., amely végzi az országban a beruházásokat, a balesetbiztonsági program keretében elsők között köteles ezt megterveztetni és megépíteni. A tervezés már folyik, és ennek függvénye az engedélyeztetés, tehát azért azt gondolom, hogy ez igazából jövő évben, az építési szezon kezdetekor kezdhető el legkorábban az építés.” – tájékoztatott a térség országgyűlési képviselője.

A rezi úti csomópontot 2013-ban adták át a közlekedőknek. Szeptemberben már 60km/h-ás sebességkorlátozást vezettek be a kereszteződés környékén a balesetek elkerülése érdekében. A körforgalom megépítése a rezi és cserszegtomaji lakosok számára is fontos.

„Cserszegtomaj település gerincforgalma ezen az úton, illetve ezen a kereszteződésen halad, hiszen a keszthelyi infrastruktúrát a cserszegtomajiak egyértelműen használják. Cserszegtomaj pedig az utolsó 5 esztendőben is nagyon intenzíven fejlődött, hála a fejlesztéseknek. 650-en vagyunk többen ez egy kis falunak a létszáma, és az ehhez tartozó gépjármű állomány is természetesen nőtt.” – emelte ki Bartha Gábor, Cserszegtomaj polgármestere.

A 6 éve átadott keszthelyi elkerülő út hatalmas forgalmat bonyolít, a szakemberek szerint a vártnál több, akár napi 7000 jármű is közlekedik a szakaszon. A sajtótájékoztatón Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere elmondta, a körforgalom a keszthelyiek és az idei érkező turisták közlekedését is segíti majd.

„Nagyon fontos az, hogy a település határain belül, illetve a település határain kívül lévő infrastruktúra és utak is megfelelőek legyenek. Egyrészt megfelelő állapotúak legyenek, másrészt pedig fontos, hogy biztonság szempontjából is jók legyenek a feltételek, az adottságok.” – mondta Keszthely alpolgármestere.

A körforgalom építési munkálatai várhatóan 2020 tavaszán kezdődnek el. A szakemberek úgy vélik, a csomópont megépítésével lényegesen biztonságosabbá válik majd ez a kereszteződés.

Regman Karola – Keszthelyi TV
https://tvkeszthely.hu/hirek/6314-biztonsagosabb-lesz-a-rezi-uti-csomopont?fbclid=IwAR3bz5rHF3Hu932I9FEllXwJfXAzMDrd-Lvr4qeSTIDggbo2Uzxxz4SpqW4