B.my.Lake

2018. augusztus 22. (szerda)

Amit a B.my.Lake-ről tudni kell…

Hatodik alkalommal kerül megrendezésre Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, a B my Lake.

Népszerűségének, előremutató szemléletének és világszínvonalú programjának köszönhetően már az első évben elnyerte az „Európa Legjobb Új Fesztiválja” díjat a holland European Festival Awards-on. Nem is csoda, hiszen a szervezők (VOLT – és a Deadcode Produkció) egy igazán hiánypótló line uppal robbantották be a fesztivált a köztudatba.

A B my Lake 2018-ban Keszthelyen, a vadregényes Zala Kempingben várja az elektronikus zene szerelmeseit! Közvetlenül a vízparton, árnyékos, fás környezetben 4 napon át, 3 színpadon egyedülálló hang-és látványelemekkel zárja a nyarat: Richie Hawtin, Marco Carola, Maceo Plex, Tale of us, Amelie Lens, Dubfire, Chris Liebing, Marcel Dettmann, Kollektiv Turmstrasse, Sasha Carassi, Matador, Sam Paganini, John Digweed, Charlotte de Witte és még nagyon sokan mások!

A MOL Nagyon Balaton programsorozat keretein belül megrendezésre kerülő B my Lake Fesztivál Augusztus 22-én nyitja meg kapuit és Augusztus 26 reggelig tart.

Hogy esett Keszthely városára a szervezők választása?

„A MOL Nagyon Balaton indulása óta fontos küldetésnek tartjuk a Balaton hírnevének és megítélésének erősítését mind a magyarok, mind a külföldről idelátogató turisták számára. Ehhez a legjobb lehetőséget éppen azok a színvonalas balatoni fesztiválok, események, piacok, éttermek adják, amelyek jórészt a MOL Nagyon Balaton partnerei. A MOL Nagyon Balaton programsorozatunk tavaly már egymilliónál is több vendéget vonzott. Az idei koncepciónkban érhető leginkább tetten az a törekvésünk, hogy a Balaton Régió nyugati oldala is nagyobb figyelmet kapjon, s a fiatalok célpontja legyen. E célunk legfontosabb lépéseként örömmel adunk hírt arról, hogy a B my Lake fesztiválnak 2018-ban a nyugati medence legfontosabb települése, Keszthely ad otthont.” – mondta el Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton főszervezője.

Mi a jelentősége a balatoni fesztiválsorozatnak, azon belül a Keszthelyen megrendezésre kerülő B my Lake-nek a balatoni turizmus szempontjából?

Fülöp Zoltán: Amióta nem csupán turistaként, de fesztiválszervezőként is közünk van a Balatonhoz, fontos feladatunknak tekintjük, hogy a régió legjobb, legszínvonalasabb vállalkozásaira felhívjuk a figyelmet, vagy akár újak indítását ösztönözzük. A MOL Nagyon Balaton program célja is összecseng ezzel a szándékkal. Fontosnak tartjuk, hogy a hazai és külföldi vendégekben évről-évre tudatosítsuk, milyen egyedülálló természeti értéket és turisztikai célpontot képvisel a Balaton. Ahhoz, hogy a régió a XXI. században, fiatalok és idősebbek számára egyaránt és egyértelműen korszerű-pozitív üzenettel bírjon, szükség van olyan nagy eseményekre, mint amelyek egyrészt minden korosztályt megszólítanak, kivétel nélkül magas színvonalat képviselnek, és egyedülálló élményt nyújtanak. A MOL Nagyon Balaton túlzás nélkül egy valódi és korszerű ünnep, a Balaton Ünnepe, ahol mindenki talál majd kedvére való programot. Keszthelyen egy négynapos, nyárzáró elektronikus zenei fesztivált szervezünk, mely a már jól ismert (és 2013-ban Európa legjobb kisméretű fesztiválja díjat is elnyerte). Célunk nem csupán a rendezvény sikeres lebonyolítása, hanem Keszthely varázslatos környezetének megismertetése a közönséggel.

Hányan kereshetik fel a fesztivált a négy nap alatt – hazaiak és külföldiek?

Fülöp Zoltán: A B my Lake Fesztiválra 7000-9000 látogatót várunk naponta augusztus 22-e és augusztus 26-a között, magyarokat és külföldieket egyaránt.

Milyen lehetőséget nyújtanak a helyi ill. környékbeli vállalkozóknak, hogy ők is profitálhassanak a látogatottságból?

Fülöp Zoltán: A közel 10.000 látogató mindenképpen bevételt hoz a településnek, az önkormányztanak és a helyi vállakozóknak egyaránt. Elég ha csak az itt eltöltött vendégéjszakákra gondolunk, vagy akár a mindennapi étkezésekre. Úgy gondoljuk, hogy a fesztivál jelenléte a városban közvetett és közvetlen adóbevételekben is érezteti majd a hatását.

A B my Lake Fesztivál köré épített reklámkampányunkban pedig kiemelt figyelmet szentelünk a régiónak, a Zala Kemping adottságainak, ami a jövőre nézve a turizmus növekedését vonhatja maga után. Az a tapasztalatunk, hogy egy nemzetközileg is ismert fesztivál jelenlétéből hosszútávon is profitálhat egy város, ugyanis a rendezvénynek otthont adó települést (régiót) felhelyezi Európa turisztikai térképére.

Hogyan készülnek a rendezvényre, együttműködnek a helyi hatóságokkal?

Fülöp Zoltán: A fesztiválszervezés egy rendkívül összetett szakma, mely sokféle tudást és szakértelmet igényel a gazdasági- és marketingismeretektől a jó kommunikációs készségekig, a profi idegennyelv-tudástól a technikai ismeretekig.

A VOLT Produkciónak, mint a B my Lake Fesztivált szervező cégnek több, mint 20 éves tapasztalata van az ilyen típusú rendezvények megszervezésében és lebonyolításában, így a lehető legkörültekintőbben készülünk fel az eseményre ebben az évben is. Az előkészületekben komoly segítséget kapunk a település önkormányzatától, a rendőrkapitányságtól, a katasztrófavédelem szakembereitől, a keszthelyi kórháztól, így minden körülmény adott ahhoz, hogy zavartalanul és biztonságosan bonyolítsuk le a B my Lake Fesztivált.

Ruzsics Ferenc polgármester: A rendezők körültekintő szervezése mellett hangsúlyozzuk, hogy a megnövekedett látogatói szám és a zajkibocsátás miatt adódhatnak a megszokott mindennapoktól eltérő kellemetlenségek, de bízom abban, hogy a város szeretettel fogadja majd az idelátogató hazai és külföldi fiatalokat, akik öregbíthetik Keszthely hírnevét nem csak Magyarországon, hanem szerte a világban. A VOLT Produkció szervezői gondoskodnak a fesztivál zökkenőmentes lebonyolításáról, a forgalomirányítástól kezdve a fesztiválterület és környékének tisztán tartásán át a zajproblémák kezeléséig. A rendezvényre autóval érkező vendégeket egy, az önkormányzat által erre a célra biztosított parkolóba irányítják, így a Helikon Strand parkolási rendje is várhatóan a megszokott módon üzemel majd.

A városvezetés részéről a rendezvény miatti esetleges kellemetlensgek miatt a lakosok és az itt nyaralók türelmét és megértését köszönjük! Amennyiben a részükről a rendezvénnyel kapcsolatban kérdés vagy panasz merülne fel, ezeket a szervezők felé augusztus 22-26 között az alábbi elérhetőségeken jelezhetik.

B my Lake Fesztivál Közönségszolgálata: 06-1-920-0630

Zajvonala: 06-1-920-0676

FIGYELEM! A B my Lake Fesztiválra figyelemmel augusztus 22 – 26 között az alábbi utcákban várakozni tilos:

– Festetics út,
– Csárda utca,
– Madách utca,
– Római utca,
– Honvéd utca és
– Béri Balogh Ádám utca.

Az esetleges fennakadások miatt türelmét és megértését köszönjük!

További információk:
http://www.bmylake.hu/utazas

Általános tájékozódás céljára pedig ajánljuk a B my Lake Fesztivál weboldalát: www.bmylake.hu