Böjte Csaba gyermekotthonának gyűjtenek Keszthelyen

2017. december 15. (péntek)

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthona javára szerveztek gyűjtést Keszthelyen. A tusnádfürdői gyermekotthon lakóinak még most is lehet küldeni adományokat. A civil kezdeményezők minden olyan adományt szívesen fogadnak, mely elkél egy háztartásban, legyen szó ruháról, villanykörtéről, vagy akár könyvekről.
Folyamatosan érkeznek az adományok a gyűjtőpontra. Pintér Andrea nem csak otthonából, hanem gyermeke iskolatársainak a szüleitől is hozott ruhákat, lábbeliket, társasjátékokat és más ajándékokat a tusnádfürdői otthon lakói számára.

„Óriási jelentősége van, hiszen ezek a gyerekek gyakorlatilag mindenben nélkülöznek ott kinn, mindenre szükségük van és úgy gondolom, ha már a szeretettünket nem tudjuk, akkor ezekkel az apró kis ajándékokkal tudjuk ezt közvetíteni feléjük” – mondta el Pintér Andrea.

A gyűjtés ötletgazdája Rajnai István. Barátjával nemrég járt Tusnádfürdőn, a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik gyermekotthonában. Közel száz gyerek éli ott mindennapjait és úgy látták, szinte minden segítség elkél nekik. Ezért fogtak bele a gyűjtésbe.

Rajnai István: „Én azok közé az emberek közé tartozom, aki szeretné a problémákat megoldani, ez egy akkora probléma lett hirtelen a fejemben, hogy nem tudtam mást kitalálni csak azt, valahogy segíteni kell. És a barátommal megbeszéltük, hogy ő otthon, Budapesten, én meg itthon próbálok valamit kitalálni erre. Azt találtuk, hogy megkérjük az ismerőseinket, a barátainkat arra, hogy amivel tudnak járuljanak hozzá ahhoz, hogy ezeknek a gyerekeknek kicsivel jobb legyen az életük.”

Az elmúlt egy hétben már szép számmal érkeztek adományok, de még most is szívesen fogadnak mindent, ami elkél egy háztartásban a fogkefétől kezdve, az evőeszközön át a ruhákig és játékokig bezárólag. A tervek szerint még Karácsony előtt, kedden elszállítanak egy fordulóval, de utána is vinnének még adományokat. A felajánlásokat a Georgikon utcai munkaruházati boltban lehet leadni.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV
http://tvkeszthely.hu/hirek/8415/bojte-csaba-gyermekotthonanak-gyujtenek-keszthelyen-/