Bővült a HUSZ Kft. gépjárműflottája

2021. november 12. (péntek)

Új szemétszállító autó állt munkába Keszthelyen. Az 57 millió forintos gépjárműre a Zalaispa nyert forrást egy pályázat keretében. A járművet mind a bio, mind a kommunikális hulladék elszállítására tudják használni. Ezzel növelni tudták a flotta hatékonyságát.

Már a héten munka is állt az új szemétszállító autó Keszthelyen. Közszolgálati feladatokat tud ellátni, mind a bio, mind a kommunális hulladék elszállítására alkalmas. A HUSZ Kft. számára nagy segítséget jelent, hogy még egy jármű a rendelkezésükre áll. Az idősebb autók között van ugyanis olyan, amelyik teljesítménye már kevésbé hatékony, többször szorul szervízelésre. Az új autóval a karbantartási munkákat tervezettebben tudják végrehajtani. Ezzel együtt 5 kukásautó, egy konténeres autó és egy kisebb szemétszállító áll a HUSZ Kft. rendelkezésére.

Az új járművet Vozár Péterné alpolgármester is megtekintette. A város számára is fontos, hogy a HUSZ Kft. megfelelően tudja végezni feladatát. A gépjármű egy korábbi KEHOP-os pályázat kapcsán érkezett meg a települése. Összköltsége 57 millió forint + ÁFA volt.

„Hosszú évek óta várunk erre a beruházásra. Most végre egy Zalaispa pályázat keretein belül a HUSZ Kft. megkaphatta ezt a kukásautót, ami nagyban segíti a munkájukat. Hiszen az optimálisabb munkaszervezés, a tervezett javításokat könnyebben tudják ellátni, nem kell autót bérelni, hanem a saját autóikat tudják úgy forgatni, hogy még hatékonyabban lássák el a munkájukat.”

A Zalaispa, mint a területi hulladékgazdálkodási társulás menedzselte a pályázatot. Az jármű is az ő tulajdonukban van, azonban üzembentartója a HUSZ Kft. A kéttengelyes Renault típusú szemétszállító sokban tudja segíteni a társaságot.

„Azért esett a kéttengelyesre a választás, mert ez kisebb, fürgébb autó, a szűkebb keszthelyi utcákon, kertvárosi utcákon talán kényelmesebben tud majd szolgálatot teljesíteni. Tömörítőlapos a hulladékgyűjtő szerkezete. Körülbelül 7, 7és fél tonna hulladékot tud majd jó esetben magába fogadni egy körben.” – mondta el Kőrös László ügyvezető.

A HUSZ Kft. hetente mintegy 100 tonna hulladékot szállít el Keszthely utcáiról. A vezetőség elmondta, az új autó kiváló lehetőséget biztosít, hogy az esetleges új igényeket is el tudják látni. Az önkormányzattal zajlanak a tárgyalások az illegális hulladékgyűjtési feladatokról. A plusz autónak köszönhetően nem lesz hiány a napi feladatok ellátását végző gépjárművekből, így a régieket új megbízások teljesítésére is tudják alkalmazni.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8591-bovult-a-husz-kft-gepjarmuflottaja