Brazil mesterrel avatott edzőtermet a keszthelyi jiu-jitsu csapat

2021. június 10. (csütörtök)

A brazil jiu-jitsu sportág egyik jeles képviselője tartott szemináriumot Keszthelyen. Max Carvalho tréningjére az egész Dunántúlról érkeztek. A házigazda keszthelyi csapat a Sétáló utcán nyílt új edzőteremben lelt otthonra. Céljaik közt szerepel, hogy bővítsék gárdájukat és egyesületet is alapítsanak. A brazil jiu-jitsu egy földharcon alapuló küzdősport, mely egyben életstílus is.

Támadásokat, feszítéseket és a brazil jiu-jitsuban használatos technikákat mutatott be Max Carvalho. A fekete öves brazil jiu-jitsu mester rendszeresen tart szemináriumokat országszerte. 14 éve él hazánkban, a sportág űzői ikonként tisztelik a sokszoros bajnokot.

„Max Carvalho volt az, aki először eljött Magyarországra és népszerűsítette ezt a sportot. Max Carvalho btazil származású, kiváló sportoló. Brazíliában is számos eredménnyel rendelkezik. Immár 14 éve itt tartja szemináriumait. Nagyon sok embernek adta át a tudását és nagyon sok embert jutatott el akár a világbajnoki címig is” – nyilatkozta Wéber Zsolt szervező.

A keszthelyi szemináriumra az egész Dunántúlról jöttek küzdősportolók. Az esemény egyben teremavató is volt. A tavaly átadott Mátrix Gym edzőteremben a küzdősportok is külön helyiséget kaptak, így lelt itt otthonra a jiu-jitsu sportág is. A Wéber Zsolt vezetésével működő 10-12 főt számláló gárda korábban Sümegen és Tapolcán edzett. Mostantól az utazásra fordított időt is tréningezéssel tölthetik az új keszthelyi edzőteremnek köszönhetően. Max Carvalho elmondta, reméli hogy a jórészt földharcra épülő brazil jiu-jitsu hamarosan olimpiai sportág lehet. Véleménye szerint az ötkarikás játékokon nagy eredményeket érhetnek el a magyarok.

„A magyarok nagyon kemények, nagyon kemény emberek. Magyarország már világszinten van már, jó csapat van itt” – mondta a mester.

A kesztehlyi csapat szeretne egyesületi formát ölteni és csatlakozni a világ egyik vezető brazil jiu-jitsu iskolájához a ZR Teamhez. Terveik közt szerepel, hogy kisgyerekek számára is szerveznek edzéseket. A felnőtt korosztályból már most is várják az érdeklődőket, kortól, nemtől és edzettségi állapottól függetlenül mindenkinek ajánlják a birkózó-földharc stílusok királyát, a brazil jiu-jitsut.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8121-brazil-mesterrel-avatott-edzotermet-a-keszthelyi-jiujitsu-csapat