Bringára Keszthely! – Integrált városmarketing programmal készülnek a Giro d’ Italia világversenyre a kerékpárosbarát településen

2022. április 27. (szerda)

Hamarosan a magyarországi Nagy Rajtra figyel a kerékpáros világ, hiszen május 6-án hazánkból startol a 105. Giro d’ Italia kerékpárverseny. Keszthelyt május 8-án, a 3. szakaszon közvetlenül is érinti a Giro, ezért kiaknázva a verseny felhajtóerejét és a térség kiváló kerékpáros infrastruktúráját, a „Bringára Keszthely!” integrált programmal erősítenek rá adottságaikra a kerékpárosbarát településen. A program keretében tematikus kerékpáros hétvégéket, szemléletformáló túrákat és kísérőprogramokat, valamint a díjnyertes Hello Keszthely applikáció bevonásával aktív kihívásokkal egybekötött promóciós játékot szerveznek Keszthelyen.

– „Az egészséges életmód iránti érdeklődés folyamatosan nő, egyre többen töltik aktívan szabadidejüket Keszthelyen és térségében. Célunk, hogy az egyedülálló attrakcióinkat mind a helyben élők, mind a hozzánk látogató turisták természetközeli, környezetbarát módon fedezhessék fel, hiszen a Keszthelyi-hegység, a Balaton-part, a Kis-Balaton és Hévíz egyedülálló természeti környezetben kínálnak lehetőséget a szabadidő aktív eltöltésére. Keszthelyt nem véletlenül választották Európa legjobb vízparti városai közé és a kerékpárosbarát település címet is sikerült kiérdemelnünk. Csodálatos környezetben kínálunk tematikus kerékpáros körtúrákat, amelyek kitáblázott útvonalakkal és fedett esőbeállókkal ellátottak, jelentős és fejlett kerékpáros útvonalhálózattal rendelkezünk és kerékpáros központot is működtetünk. Most adjuk át a keszthelyi pumpapályát, a beruházásnak köszönhetően a fiatalok számára egy szabadtéri, extrém sportolási lehetőség válik elérhetővé. Hamarosan a kerékpáros központ fejlesztése is megvalósul, így az Energia téren többek között kerékpáros pihenő, új kerékpárokkal és gyorsszervízzel ellátott kölcsönzőpont, valamint segélyszolgálat is rendelkezésre állnak majd. A Helikon Kastélymúzeumban is jelentős kerékpáros fejlesztések zajlanak, ennek keretében egy kerékpárkölcsönző kialakítása is folyamatban van, amit összekapcsolunk az Energia téren működő központtal, erősítve a Festetics-kastély – Balaton-part turisztikai tengelyt.” – fogalmazott Nagy Bálint polgármester.

A kerékpáros fejlesztéseket a Bringára Keszthely! program teszi teljessé, amellyel a Keszthelyre látogatókat és a helyben élőket is megszólítják. A kezdeményezés célja, hogy az érdeklődők minél több kerékpáros programon, eseményen vegyenek részt, továbbá a www.hellokeszthely.hu/bringarakeszthely oldalon listázott „Bringára Keszthely!” kihívásokat is teljesítsék. A programokon résztvevők és a játékos kihívásokat teljesítők pontokat kapnak, amelyek az alkalmazás pontboltjában válthatók be különböző ajándéktárgyakra, bónokra. Aki minimum két Bringára Keszthely! tematikus kihívást teljesít, az a promóciós játékra is regisztrálhat, amelynek fődíja egy személyre szabott kerékpár.

– A Giro d’ Italia világverseny remek alkalom az egészséges és aktív életmód népszerűsítéséhez, elsősorban ezt szeretnénk kiaknázni a „Bringára Keszthely!” kampánnyal. A program turisztikai funkciója a tavaszi szezon erősítése, a meglévő és új kínálati elemek élményalapú összekötése a Hello Keszthely applikáció játékos kihívásaival. – mondta el Kovács Szabolcs polgármesteri turisztikai tanácsadó.