Bringázz Keszthely!

2020. szeptember 9. (szerda)

Biciklizz és utazz! Ezt jelenti a B+R. Keszthelyen nyáron adták át a 130 millió forintos támogatásból létesült parkolót. A fejlesztés célja, hogy a közeli Festetics-kastély és a belváros is könnyebben megközelíthető legyen az ideérkezőknek. A kétkeréken közlekedőknek több ingyenes szolgáltatást nyújtó parkolót vasárnap egy kerékpáros napon mutatták be az érdeklődőknek.

A program nyitányaként a parkolóhoz kapcsolódó, újonnan kijelölt kerékpárutat járták be a bringások. Az Életfa iskolától kezdve a Vaszary, Stromfeld utcákon 870 méter hosszan alakítottak ki un. nyitott kerékpársávokat. A Georgikon utca felől érkeztek meg a kerékpárosok a B+R parkolóba. Nyáron adták át a 130 millió forintos pályázati támogatásból létesült parkolót, melynek fontos célja, hogy az autósok és kerékpárosok könnyen megközelíthessék innét a belvárost, a Festetics-kastélyt és a munkahelyeket. A hatvan gépjármű és ugyanennyi kerékpár elhelyezésére alkalmas területen a fedett tárolók mellett zárható un. bike boxokat is kialakítottak és egy szervizpont is a bringások rendelkezésére áll.

„Tulajdonképpen a nyugati a városrésznek a városközponthoz való bekötését jelenti ez, ami nagyon fontos turisztikai, illetve munkába járás szempontjából is. Ugyanis sokkal gyorsabban – csúcsforgalomba – el lehet jutni munkába. Turisztikai szempontból pedig az egészséges életmód, a környezetbarát- és biztonságos közlekedés szempontjából nagyon fontos ez a számunkra” – nyilatkozta Raffai-Réz Ildikó önkormányzati képviselő.

Az új parkolót és a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat egy kerékpáros napon mutatták be. A gyerekeket akadálypálya várta, de un. fixi kerékpárokkal is lehetett versenyezni. 500 méteren, két kerékpáros között dőlt el, hogy ki a gyorsabb.A rendezvényen lehetőség volt a Bikesafe regisztrációra. A kerékpár alvásszáma mellett a váz és kerék méretét, valamint a különleges ismertetőjegyeket is rögzítik ilyenkor. A tulajdonos és a jármű adatai az elkészült fotókkal együtt egy országos adatbázisba kerülnek. Ennek segítségével egy esetleges lopás esetén a megkerült járműveket vissza tudják juttatni a tulajdonoshoz.A regisztráció mellett a rendőrség balesetmegelőzési tanácsokat is nyújtott az érdeklődőknek.

A gravitációt meghazudtoló triál és extrém sport bemutatóval is készültek a szervezők. A Hegeshow csapatának tagjai olykor ütemre ugráltak, vagy épp egy kisbusz tetejére ugrattak fel. A triálosok mellett BMX és parkour bemutatót is láthatott a közönség.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7389-bringazz-keszthely