Búcsú Páwel atyától

2017. augusztus 29. (kedd)

„Az Úr legyen mögötted!Most,holnap és holnapután!”
Így búcsúztak a hívek augusztus 26-án Páwel atyától a Keszthelyi Karmelita Bazilikában megtartott utolsó szentmiséjén.A Karmelita Bazilikában tartott utolsó keszthelyi szentmiséjén nehéz szívvel búcsúzott Keszthelytől, a térségtől és hívetől Páwel atya. A vasárnap délelőtti szentmisére megtelt a templom. A lengyel szerzetes, aki 19 évesen lépett be a sarutlan karmelita rendbe, felszentelését követően missziói hivatását Ukrajnában kezdte meg és 2004-ben került Magyarországra. Egy év magyar nyelv tanulást követően Győrbe helyezték. Páwel Denisievicz 2008-tól teljesített szolgálatot Keszthelyen.

Páwel atyától, aki életének egyharmadát töltötte Keszthelyen elköszönt Keszthely város nevében Ruzsics Ferenc polgármester és Cserszegtomaj vezetője Bartha Gábor is. Méltatta munkásságát a Kis Szent Teréz Egyházközség képviselője és szomorú szívvel búcsúztatták a hívek is.

A város egyik fontos lelki központjában Páwel atya az elmúlt tíz évben újdonságokat is bevezetett. Így nem volt ritka, hogy gitárzene kíséretében misézett. A búcsú napján, a szentmisén is gitárjátékával, a szeretet és a béke kézfogásával köszönt el Keszthelytől. Szeptember 1-től dr. Fodor János plébánossal találkozhatnak a hívek a szentmisén.

Forrás:
Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió
http://tvkeszthely.hu/hirek/8183/bucsu-keszthelytol/