Búcsút vettünk dr. Molnár Andrástól

2022. szeptember 13. (kedd)

Örök nyugalomra helyezték a Keszthelyi Televízió egyik alapítóját, dr. Molnár Andrást. Az országosan elismert szakember a médium leghosszabban regnáló ügyvezetője és főszerkesztője volt. A hozzátartozók, barátok és kollégák a Szent Miklós temetőben búcsúztak el a kommunikációs és agrár szakembertől.

Dr. Molnár András sokat tett Keszthely fejlődéséért. A Városi Televízió indulásakor újságírást tanult, 1989-től lett tagja a Magyar Újságírók Országos Szövetségének. Végigjárta a szakmai ranglétrát. Büszkeséggel töltötte el, hogy a Cservenka György rendezővel készített vagyonvédelmi filmjüket a Belügyminisztérium 76 pályamunka közül II. díjjal ismerte el. Nem csak szakmailag, emberileg is sokat tett ismerőseiért, barátaiért. Temetésén a család nevében írt búcsúüzenetet Németh Kristóf olvasta fel.

„András a családjának élő, életkedvvel és tervekkel teli csupaszív, nyitott ember volt. Szerette az embereket, őszinte érdeklődéssel barátsággal fordult feléjük. Személyisége nagy hatással volt a környezetére. Viszonzásul az emberek is szerették, megtisztelték bizalmukkal. Szabadidejében töretlen lelkesedéssel és kíváncsisággal vetette bele magát a gasztronómia világába, a horgászat csendes nyugalmába.”

Dr. Molnár András 1992-től főszerkesztőként, 1996-tól 2015-ig ügyvezető-főszerkesztőként irányította a televízió munkáját. Több fiatalt támogatott szakmailag, akik közül többen is a pályán maradtak. A Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnökségi tagja volt, részt vett az Etikai és Tanácsadó Bizottság munkájában, 2019 őszétől pedig a Felügyelő Bizottságot elnökölte. Utolsó útján családja és barátai mellett számos egykori kollégája vett tőle búcsút. A Keszthelyi Televízió nevében Kalapos István méltatta. A visszaemlékezésben elhangzott, hogy minden lehetőséget megragadott és a vesztesnek tűnő helyzetekben is győzelemre vitte a TV-t.

„Munkádat mindig alaposan és fáradhatatlanul végezted. Szinte minden nap korán reggel kezdtél, és sokszor késő estig is bent maradtál, ha pályázatot, elszámolást, előterjesztést, vagy mérleget kellett készíteni. De ha arra volt szükség, mert éppen akkor más nem ért rá, főszerkesztőként is felkaptad a kameraállványt és az operatőrrel a nádasban landolt hőlégballont kerested a Kis-Balatonnál, vagy autó híján saját magad vitted el a stábot forgatni. Nem túlzás azt állítani, hogy neked köszönhetően a Keszthelyi Televízió mára már a városon túl a balatoni régiónak is meghatározó médiuma, elsődleges hírforrása. És talán ami a legfontosabb, ember voltál.”

Dr. Molnár András 67 évet élt, szeptember 4-én, tragikus hirtelenséggel hunyt el. A Szent Miklós temetőben helyezték örök nyugalomra.

Lendvai Bianka – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/9556-bucsut-vettunk-dr-molnar-andrastol