Bulldog és mopsz jótékonysági találkozó

2022. szeptember 14. (szerda)

Jótékonysági bulldog és mopsz találkozó volt Keszthelyen! Az ajkai Vahur Állatvédő Egyesülettel közösen rendezték meg a beach partit. A jó célt szolgáló, színes, szórakoztató programnak a Keszthelyi Kutyás Park, Piknikkert adott otthont.

Volt aki több kutyával érkezett Keszthelyre a kutyás parkban megrendezett bulldog és mopsz találkozóra. Az ország minden részéből jöttek gazdik kedvencükkel. Németh Dávidék Győr-Moson-Sopron megyéből érkeztek: „Nyárligetről érkeztünk. Hát ez a bulldog szerelem… ez ilyen szerelem első látásra volt. Ez a fajta mindig is a kedvencünk volt. Imádjuk őket. Ez a kis röfögés, meg ahogy bújnak hozzánk, Igazából ez egy megmagyarázhatatlan szerelem.”

Sokan vásároltak jutalomfalatokat, játékot és tombolát a találkozón, ami jótékony célt is szolgált. „A Vahur Állatvédő Egyesületet támogatjuk. Keszthely különösen fontos nekünk, sokszor lejárunk a nyári időszakban és rengeteg jótékonysági rendezvényt szervezünk, viszont itt tudtuk megvalósítani, hogy egy ilyen beach parti jellegű rendezvény is bekerüljön a repertoárba.”– mondta el a főszervező, Németh Nóra.

A második bulldog és mopsz jótékonysági találkozót számos program színesítette. A kutyák gazdáinak többsége be is nevezett a kutya szépségversenyre ami az egyik legnépszerűbb program volt. Hobbi és keverék kutyákkal egyaránt lehetett jelentkezni. Mosolyt csalt az arcokra az ölbefutó verseny. Kisméretű és nagyobb kutyákkal futottak gazdáik. Látványos volt a gazdikereső verseny is. Egy elhangzott kedves szó az imádott gazditól és meg is találta a kutya a takaróval lefedett gazdáját. Hajdu Regina párjával érkezett Ajkáról. Nem csak adakoztak, a versenyekre is beneveztek mentett charles cavalier spániel kutyáikkal. „Mikor meghallottuk, hogy egy szaporítótelepről cavalier spánieleket mentettek, akkor nem is gondolkodtunk azon, hogy hozzánk kerülnek.”– mondta Hajdu Regina.

Egyre több kutya kerül állatvédő egyesületek által a menhelyekre. Támogatást legtöbbször magánszemélyektől, civil szervezetektől kapnak. A keszthelyi adománygyűjtő találkozón közel 150 kutya és gazdája vett részt, hogy segítse a Vahur Állatvédő Egyesület munkáját.

Hegedüs Éva – Keszthelyi Televízió

https://tvkeszthely.hu/hirek/9564-bulldog-es-mopsz-jotekonysagi-talalkozo