Bulldogok és mopszok találkoztak Keszthelyen

2021. szeptember 15. (szerda)

Szépségverseny, kutyával ölben futás és jó hangulat – ezekből nem volt hiány az első keszthelyi bulldog és mopsz fajtanapon. A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertbe az ország számos pontjáról érkeztek gazdik és ebek a rendezvényre. A program jótékony célt is szolgált, az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület javára gyűjtöttek a szervezők.

Bulldogok és mopszok találkoztak a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben vasárnap. Az eseményre természetesen minden kutyást vártak, de a program elsődleges célja a fajtatalálkozó és a jótékonyság volt. A két- és négylábúaknak az időjárás is kedvezett, kutyák és gazdáik is megmártóztak a Balatonban. A rendezvényre az ország minden pontjáról érkeztek ebek és gazdik, sokan – akár több kutyával – kifejezetten a találkozó miatt utaztak Keszthelyre.

„Az első is francia bulldog, úgyhogy mellé szerettünk volna. Johnsont, amikor megláttuk, akkor mondtam, hogy ő szerelem első látásra, tehát nem volt kétség, hogy ő jön velünk.” – mondta egy résztvevő, Soha-Hegedüs Viktória.

A bulldog fajtatalálkozót egy ajkai üzlet szervezte. Az esemény célja a szórakozás mellett, hogy a Vahur Állatmentő Egyesület számára gyűjtsenek adományokat. A kutyás park nagy örömmel adott helyet a programnak. A találkozó nagyon jó hangulatban telt, gazdák és kutyák egyaránt jól érezték magukat. A szervezőknek nem ez az első ilyen programja, de először tartották Keszthelyen az eseményt.

„Minden évben több olyan rendezvényünk van, amikor a helyi, ajkai Vahur Állatvédő Egyesületet támogatjuk. Róluk azt kell tudni, hogy évek óta aktívan mentik az ország minden pontjából a kutyákat, viszont van egy szívügyük, ezek a francia bulldogok, ugyanis a menhely vezetője szintén bulldog gazdi. Valahogy, amellett, hogy rengeteg keverék kutyát is mentenek, kialakult náluk ez a bulldog és mopsz szeretet. Ennek apropója most ez a fajta jellegű rendezvény.” – tájékoztatott a program főszervezője, Németh Nóra.

Az elmúlt években egyre inkább előtérbe került az állatmentés. Bár sokan még mindig a törzskönyvezett kutyákat részesítik előnyben, egyre többen választják az örökbefogadást. Ennek ellenére a menhelyek többsége folyamatosan telt házzal üzemel, hiszen sajnos még mindig nagyon sok kutya kerül az utcára. Közülük egyre több a fajtatiszta négylábú.

„Régen az volt jellemző, hogy nagyon sok keverék kutya volt inkább menhelyeken, gyepmesteri telepeken, civil állatvédőknél. Viszont most már odáig jutottunk, hogy rengeteg fajtakutya is bajba kerül és kerül gyepmesteri telepekre, menhelyekre. Úgyhogy tényleg nagyon sok fajtakutyával kell találkoznunk és kell megmentenünk. Nekem, mivel saját bulldogjaim vannak, a bulldog szerelmese vagyok, így őket próbálom kiemelten kezelni, úgyhogy ha az országban bajban van bulldog vagy gyepmesteri telepen van, akkor szoktak engem értesíteni.” – emelte ki Antal Laura, a Vahur Állatmentő Alapítvány elnöke.

A fajtanapon szépségversenyt is szerveztek, ahol több kategóriában is hirdettek győztest. Az első három helyezett értékes ajándékokat vehetett át a szervezőktől. Nagy népszerűségnek örvendett a kutyával ölben futás, itt férfi és női kategóriában lehetett indulni.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8408-bulldogok-es-mopszok-talalkoztak-keszthelyen