Bűnmegelőzés és kerékpáros regisztráció

2020. augusztus 14. (péntek)

Egy finom kávé mellett kaphattak bűnmegelőzési tanácsokat az érdeklődők Keszthelyen. A Police Café célja, hogy az állampolgárok kötetlen formában találkozhassanak a rendőrökkel, kérdezhessenek tőlük. Emellett lehetőség volt kerékpárokat is regisztrálni a hatóság rendszerébe, ez a szolgáltatás azonban egész szezonban elérhető a Bűnmegelőzési Irodában

A bűnmegelőzés fontosságára és azok lehetőségeire hívták fel a figyelmet a rendőrség munkatársai az Energia téren. A Police Café akció keretein belül egy kávé mellett tájékoztatták az érdeklődőket, hogy mit tehetnek annak érdekében, hogy ne essenek áldozatul a bűnelkövetőknek. Az egyik érdeklődő a kerékpárját is regisztráltatta, ugyanis fontosnak tartja, hogy megvédje ilyen módon is az értékeit.

„Mivel nagyobb értékű kerékpárjaink vannak, ezért úgy gondolom, hogy a regisztráció által nagyobb az esély, ha ne adj Isten, mert el tudnak vinni mindent, akárhogy van lezárva, nagyobb az esély, hogy utána megtalálható legyen újra a kerékpárunk. Meg rajta van egy matrica, ami talán elrettentő, hogy végül is ez egy regisztrált kerékpár.” – mondta Németh Ferenc.

A BikeSafe keretein belül a tulajdonosnak lehetősége van az alvázszám mellett olyan egyéni azonosítókat megadni, amelyek segítségével könnyen felismerhető az eltulajdonított kerékpár. A rendőrség felhívja a figyelmet arra, a lehetőséggel még mindig kevesen élnek, holott ez a hatóság munkáját is megkönnyíti.

A Bűnmegelőzési Iroda munkatársai és az itt önkénteskedő diákok folyamatosan felhívják a figyelmet az értékek védelmére. A bűnmegelőzésre azonban a saját otthonunkban is figyelmet kell fordítani, emellett pedig utazás, strandolás alkalmával fokozottan védeni kell az értékeinket. Ehhez adnak tanácsokat a Police Café akció keretein belül.

„A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kezdeményezésére jött létre a Police Café. A Police Cafénak a célja az, hogy akik erre sétálnak az akció időtartama alatt, azok idejönnek és egy kávé elfogyasztásának az idejéig beszélgetnek rendőrökkel, és az ő kérdéseikre mi megadjuk a válaszokat. Ez bármilyen kérdés lehet, de hogyha nincsenek kérdések, akkor legfőképpen a nyári időszakban elkövetett bűnmegelőzési tanácsokat javasoljuk, hogy ezt mindenki tartsa be.” – tájékoztatott Lakics Andrea, a Keszthelyi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója.

A rendőrség különböző szórólapokkal is segíti az érdeklődőket. Ezeken számos tanács olvasható annak érdekében, hogy senki ne essen áldozatul a bűnelkövetőknek.

Regman Karola – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/7316-bunmegelozes-es-kerekparos-regisztracio