Bursa ösztöndíjpályázat – jövőre is

2014. szeptember 16. (kedd)

Jövőre is részt kíván venni a felsőoktatási ösztöndíjpályázaton a keszthelyi önkormányzat, mely 2000 óta nyújt rendszeres anyagi segítséget a hátrányos helyzetű keszthelyi egyetemistáknak és főiskolásoknak.

– Önként vállalt feladatként Keszthely Város Önkormányzata a 2000/2001-es tanévtől kezdődően biztosít támogatást a felsőoktatási intézményekben tanuló, hátrányos szociális helyzetű keszthelyi hallgatóknak – mondta el Ruzsics Ferenc polgármester. – Idén összesen nyolcvannégyen részesültek anyagi segítségben a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében, erre hárommillió forintot fordított a város.

A jövő évi programhoz idén október elsejéig kell jelentkeznie az önkormányzatnak az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél. Szeptemberi soron kívüli ülésén a keszthelyi képviselő-testület úgy határozott, hogy csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíjpályázathoz, és ezzel egyidejűleg az ösztöndíjak fedezetére hárommillió forint betervezéséről döntöttek a 2015. évi költségvetésbe.

A hallgatóknak november 7-ig van lehetőségük pályázni az elbírálást végző önkormányzathoz. A pályázatok részletes kiírásai, valamint kötelező mellékletét képező vagyonnyilatkozat és jövedelemnyilatkozat nyomtatványok az önkormányzat által kiírt pályázatok között érhetők el.