Cadillac Múzeum nyílt Keszthelyen

2012. július 1. (vasárnap)

A Garda Kft által megálmodott és életre hívott Cadillac múzeum értékálló gyűjteményt hoz létre a kiállított veterán autókból. A veterán Cadillac felvonulással kezdődő múzeumnyitót szombaton tartották.

A Cadillac első autójának létrehozásától kezdve mindig a pompa, a fényűzés jelképe volt, törekedett az átlagon felüli szolgáltatások, a gyönyörű külső és belső formák megalkotására, melyet most egy tematikus kiállítás keretében ismerhetnek meg a látogatók. A tárlat a Cadillac márka fejlődést mutatja be az 1920-as évektől a ’90-es évekig: járművek, modellek, érdekes információk és történetek a márkával kapcsolatban.

A jórészt magángyűjtemény példányai között akadnak különlegességek is. Olyan, melyet 1954 -től használtak ’74-ig, majd napjainkba került elő egy fészerből, s ráadásul az első tulajdonostól. Keszthelyen van a Keresztapa című filmből jól ismert autó is. Az Amerikában oly népszerű autó történetét, fejlődését tíz gyönyörű modellen kísérheti végig az érdeklődő Keszthelyen az új múzeumban, melynek igazgatója, Garamvölgyi Gyula nem titkolja, hogy régi, gyermekkori álma valósult meg.

Nézze meg galériánkat!

fotók: www.cadillacmuzeum.hu