Cimbora zeneliget – élmény minden generációnak

2021. augusztus 13. (péntek)

Fúvószenével tarkított pantomim előadással, családi koncerttörténelmi időutazással és játékokkal várták a Cimbora zeneliget közönségét a kastélyban. A Klassz a pARTon rendezvénysorozat családi programját öt településre szervezték meg. Cél, hogy minden generációnak élményt nyújtsanak. A rendezők nagy sikert tapasztalnak, ezért jövőre szeretnék bővíteni a programot.

A Cimbora Zeneliget keretében különböző műfajokat vonultatnak fel. A családi zenei programok minden generációnak élményt nyújtanak. Így volt ez a Brass in the Five és Méhes Csaba pantomimművész előadásán is.

„Nagyon jó volt, hogy bevonták a gyerekeket. Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt nagyon vicces volt szerintem” – vélekedett a Budapestről érkezett Fülöp Dorottya.

A Rézerdő lakói című humoros produkció fúvós hangszerekkel tolmácsol komolyzenét a közönségnek. A pantomimművész és a muzsikusuk célja, hogy egészséges humort ötvözzenek élő fúvószenével. A társaság örömmel színesíti a Klassz a pARTon rendezvényeit.

„Nagyon szeretjük, mert tényleg a parton is felléptünk, tóparton is felléptünk a tatai tó partján, két évvel ezelőtt a balatoni tó partján is felléptünk és mindenhol más a közönség, viszont mindenhol ugyanúgy szeretik a komolyzenét is és a mi közös produkciónkat is, ahol a komolyzenét rejtjük bele egy színházi produkcióba” – mondta Takács Tibor, a Brass in the Five tubása.

A Cimbora Zeneligetben a zenei produkciók kiegészülnek interaktív játékokkal. Az Európa Kulturális Főváros projekt támogatója és résztvevője a programnak. A Festetics-kastély parkjába információs pulttal és kreatív műhellyel települtek ki. Itt műanyagból újrahasznosított ékszereket lehetett készíteni és festőműhelyben vehettek részt az érdeklődők. A Klassz a pARTon keretében idén öt településen szervezték meg a Cimbora Zeneligetet. Gyenesdiáson és Balatongyörökön például a strandolók közé vitték el a zenei programot.

Horváth Viola projektmenedzser: „Keszthely azért kivételes – itt is zajlik a Klassz a pARTon fesztivál esténként a kastélyban, vagy a parton, vagy a templomban koncertek vannak. Ehhez raktunk hozzá egy olyan napot, amikor a családoknak is kínálunk programot. Én szerintem óriási sikere van. Én azt gondolom, bővíteni kell még különböző programokkal.”

Koncerttörténelmi időutazásra is várták a kastély közönségét. A Mozart família műveinek feldolgozását mutatta be a Váray család. A zenei produkció kiegészült egy keszthelyi előadóval is. A Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsorból is ismert Kádár Viktória is zongorázott a kastély bálteremében.

Hársfalvi Ákos – Keszthelyi TV

https://tvkeszthely.hu/hirek/8308-cimbora-zeneliget-elmeny-minden-generacionak