Civil akadémia

2022. május 16. (hétfő)
KesztHelyi identitás

„CIVIL AKADÉMIA” 1-6. – Bűnmegelőzési előadások

A program egy 6 előadásból, foglalkozásból álló sorozat volt, melynek célcsoportjai a középiskolás és idős korosztályból kerültek ki, hiszen életkoruknál fogva sokkal inkább ki vannak téve a veszélyeknek. Minden alkalommal arra törekedtünk, hogy a program interaktív, gyakorlati tudást átadó, informatív legyen.
Feldolgoztuk az idősek sérelmére leggyakrabban elkövetett bűncselekmények, mint betörés, besurranás, trükkös lopás, netes csalások, unokázós csalások megelőzési lehetőségeit. A személy- és vagyonvédelmi eszközök segítségével megtapasztalhatták milyen sokat tudnak tenni saját maguk és ingatlanjaik védelme érdekében. Az előadások végén személyre szabott tanácsokkal is elláttuk a résztvevőket, akik a tudásukat vagyonvédelmi totóval is tesztelhették.
A fiatalabb korosztály pedig az internethasználat veszélyeiről, a személyes adatok védelméről, az online vásárlások veszélyeiről kapott részletes tájékoztatást az előadásokon. Gyakorlati tudásukat a Szabadítsátok ki Gordont! elnevezésű játék segítségével tehették próbára. Az interaktív játék a bűnmegelőzési tanácsok élményeken keresztül való megszerzése mellett megtanítja a fiatalokat arra is, hogy a sikeres együttműködéshez mindenkire szükség van. A prevenciós játék az internetes zaklatásra összpontosít, de a diákok átfogó képet kaptak a bűnmegelőzés és biztonságos internethasználat fontosságáról is.

Időpontok és helyszínek:

 1.  Megelőző vagyonvédelem
  2022. március 31. Helyőrségi Klub, 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 69.
 2. Szabadítsátok ki Gordont – iskolai erőszak
  2022. április 7. VSZK Kollégium, 8360 Keszthely, Mártírok útja 1.
 3. Biztonságban az interneten
  2022. április 11. VSZK Kollégium, 8360 Keszthely, Mártírok útja 1.
 4. Vagyon és áldozatvédelem
  2022. április 28. Helyőrségi Klub, 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 69.
 5. Trükkös lopások, unokázós csalások
  2022. május 5. Helyőrségi Klub, 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 69.
 6. Az internethasználat veszélyei
  2022. május 16. Premontrei Szakgimnázium, Technikum és Kollégium, 8360 Keszthely, Fő tér 10.